Fabryka jedzenia (21)
(Food Factory: Pasta the Olives)
W skrócie: | Dowiemy się, jaką drogę przebywają soczyste nadziewane oliwki, zanim z gałęzi trafiają do słoika. Przypatrzymy się również, jak przyrządzanych jest 12 tysięcy porcji włoskich pierożków tortellini. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych.
W tym odcinku
Dowiemy się, jaką drogę przebywają soczyste nadziewane oliwki, zanim z gałęzi trafiają do słoika. Przypatrzymy się również, jak przyrządzanych jest 12 tysięcy porcji pysznych włoskich pierożków tortellini. Ponadto w programie o tym, jak lokalne produkty decydują o smaku najlepszych minibagietek z żurawiną i ziarnami dyni. Poznamy też tajniki produkcji smacznych napojów na bazie jogurtu, które oprócz tego, że są zdrowe, są także cennymi probiotykami.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (25) - serial dokumentalny - poniedziałek, 12 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (26) - serial dokumentalny - wtorek, 13 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: A Taste of Japan (18) - serial dokumentalny - sobota, 17 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - sobota, 17 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - niedziela, 18 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - niedziela, 18 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - sobota, 24 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - sobota, 24 maja 12:30