Fabryka jedzenia: A Taste of Japan (18)
(Food Factory 3: A Taste of Japan)
W skrócie: | Widzowie zobaczą, jak w kanadyjskich fabrykach powstają: korzenne piwo, czekoladowe ciastka i sos sojowy Tamari. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak wygląda proces warzenia korzennego piwa. Jest ono przygotowywane w partiach po 4000 litrów, do których dodaje się całe łopaty przypraw i kory brzozowej. Dowiemy się też, dlaczego przepyszne torciki czekoladowe muszą być ręcznie zanurzane w ciemnej czekoladzie. Uzyskanie sosu sojowego tamari zajmuje nawet sześć miesięcy, podczas gdy koszerna maca musi być skończona w ciągu 18 minut, gdyż w przeciwnym razie wszystko będzie do wyrzucenia.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - dziś, 19 września 7:25
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - piątek, 20 września 7:25
- Fabryka jedzenia: Sunny Side Up (8) - serial dokumentalny - sobota, 21 września 11:30
- Fabryka jedzenia: Let Them Eat Caviar (9) - serial dokumentalny - sobota, 21 września 12:00
- Fabryka jedzenia: You've Got Kale (10) - serial dokumentalny - sobota, 21 września 12:30
- Fabryka jedzenia: Mint Condition (11) - serial dokumentalny - niedziela, 22 września 11:30
- Fabryka jedzenia: Smooth As Butter (12) - serial dokumentalny - niedziela, 22 września 12:00
- Fabryka jedzenia: Puffins N'Cream (13) - serial dokumentalny - niedziela, 22 września 12:30
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - poniedziałek, 23 września 7:25
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - wtorek, 24 września 7:25