Fabryka jedzenia (22)
(Food Factory 3: A Trip to Dijon)
W skrócie: | Kamery śledzą przebieg produkcji musztardy Dijon, kokosowych makaroników i wafli. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 5 stycznia za 13 dni |
12:00 | Nowa TV |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku dowiemy się między innymi, że sekretem wyjątkowego smaku musztardy diżońskiej jest duża ilość chardonnay. Ponadto w programie wizyta w zakładzie, w którym produkuje się koszerne makaroniki kokosowe. Przyjrzymy się też procesowi uzyskiwania koszernego sosu teriyaki, którego rocznie wytwarza się aż osiem milionów butelek. Dowiemy się również, ile sekund powinna trwać obróbka termiczna wafli z kremem orzechowym.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - wtorek, 24 grudnia 7:25
- Fabryka jedzenia (25) - serial dokumentalny - środa, 25 grudnia 7:25
- Fabryka jedzenia (26) - serial dokumentalny - czwartek, 26 grudnia 7:25
- Fabryka jedzenia: Plenty of Fish (16) - serial dokumentalny - sobota, 28 grudnia 12:00
- Fabryka jedzenia: The Perfect Burger (17) - serial dokumentalny - sobota, 28 grudnia 12:30
- Fabryka jedzenia: A Taste of Japan (18) - serial dokumentalny - niedziela, 29 grudnia 12:00
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - niedziela, 29 grudnia 12:30
- Fabryka jedzenia (1) - serial dokumentalny - poniedziałek, 30 grudnia 7:25
- Fabryka jedzenia (2) - serial dokumentalny - wtorek, 31 grudnia 7:25
- Fabryka jedzenia (3) - serial dokumentalny - środa, 1 stycznia 7:25