Fabryka jedzenia (23)
(Food Factory 3: Thirst Quencher)
W skrócie: | Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają beztłuszczowy grecki jogurt, deserowy krem i słodkie rolady. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 7 maja za 13 dni |
7:25 | Fokus TV |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku autorzy serii odwiedzają zakłady, w których produkowanych jest 1300 puszek coli na minutę. Zobaczymy również, jak powstaje beztłuszczowy jogurt grecki. Do wytworzenia go w masowych ilościach potrzeba - oprócz dwóch szczepów bakterii - nowoczesnej wirówki. Każdego roku powstają góry tortowych rolad. Do ich zrobienia zużywa się 700 ton kremu. Obejrzymy również linię produkcyjną, z której codziennie zjeżdża 30 tysięcy słoików marynowanych buraków.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia: Halloween 2 (6) - serial dokumentalny - sobota, 26 kwietnia 12:00
- Fabryka jedzenia: Nuts About Brittle (7) - serial dokumentalny - sobota, 26 kwietnia 12:30
- Fabryka jedzenia: Snow and Ice (8) - serial dokumentalny - niedziela, 27 kwietnia 12:00
- Fabryka jedzenia: A Chocolate Orange (9) - serial dokumentalny - niedziela, 27 kwietnia 12:30
- Fabryka jedzenia (17) - serial dokumentalny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (18) - serial dokumentalny - wtorek, 29 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - środa, 30 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - czwartek, 1 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: Sweet and Savoury (10) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Fantastic Flavours (11) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:30