Fabryka jedzenia (23)
(Food Factory 3: Thirst Quencher)
W skrócie: | Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają beztłuszczowy grecki jogurt, deserowy krem i słodkie rolady. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 5 stycznia za 13 dni |
12:30 | Nowa TV |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku autorzy serii odwiedzają zakłady, w których produkowanych jest 1300 puszek coli na minutę. Zobaczymy również, jak powstaje beztłuszczowy jogurt grecki. Do wytworzenia go w masowych ilościach potrzeba - oprócz dwóch szczepów bakterii - nowoczesnej wirówki. Każdego roku powstają góry tortowych rolad. Do ich zrobienia zużywa się 700 ton kremu. Obejrzymy również linię produkcyjną, z której codziennie zjeżdża 30 tysięcy słoików marynowanych buraków.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - wtorek, 24 grudnia 7:25
- Fabryka jedzenia (25) - serial dokumentalny - środa, 25 grudnia 7:25
- Fabryka jedzenia (26) - serial dokumentalny - czwartek, 26 grudnia 7:25
- Fabryka jedzenia: Plenty of Fish (16) - serial dokumentalny - sobota, 28 grudnia 12:00
- Fabryka jedzenia: The Perfect Burger (17) - serial dokumentalny - sobota, 28 grudnia 12:30
- Fabryka jedzenia: A Taste of Japan (18) - serial dokumentalny - niedziela, 29 grudnia 12:00
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - niedziela, 29 grudnia 12:30
- Fabryka jedzenia (1) - serial dokumentalny - poniedziałek, 30 grudnia 7:25
- Fabryka jedzenia (2) - serial dokumentalny - wtorek, 31 grudnia 7:25
- Fabryka jedzenia (3) - serial dokumentalny - środa, 1 stycznia 7:25