Ewa gotuje (521)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Prowadząca zaprasza na miks kuchni międzynarodowej. Najpierw gotuje orientalną zupę jarzynową z kurczakiem i curry. Następnie przyrządza inspirowane włoskim risotto danie z warzywami i kiełbasą. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 1 marca za 8 dni |
8:00 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Prowadząca zaprasza na miks kuchni międzynarodowej. Najpierw gotuje orientalną zupę jarzynową z kurczakiem i curry. Następnie przyrządza inspirowane włoskim risotto danie z warzywami i swojską kiełbasą. Na koniec zaś Ewa Wachowicz piecze polskie ciasto, niezwykle popularne w PRL-u, skubaniec ze śliwkami. Ten wypiek swą niecodzienną nazwę zawdzięcza sposobowi przygotowania - warstwy ciasta są szarpane wprost do foremki.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (353) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 2:25
- Ewa gotuje (481) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 21 na 22 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (519) - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:30
- Ewa gotuje (520) - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (511) - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 11:30
- Ewa gotuje (354) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 2:25
- Ewa gotuje (483) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (484) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 22 na 23 lutego 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (355) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 23 na 24 lutego 2:20 i 1 późniejsza emisja