Ewa gotuje (483)
W skrócie: | Tym razem prowadząca postawi na proste składniki. Zacznie od smacznej zupy szpinakowej. Następnie zaprosi na falafele, czyli bezmięsne klopsiki. Na deser poda czekoladowy deser. Tort ozdobią owoce. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
Tym razem prowadząca postawi na proste, ogólnodostępne składniki. Zacznie od smacznej zupy szpinakowej. Następnie zaprosi na falafele, czyli bezmięsne klopsiki wielkości orzecha włoskiego, pochodzące z Bliskiego Wschodu. Na deser poda mocno czekoladowy deser. Tort ozdobią owoce.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - dziś, 22 grudnia 19:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (416) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 22 na 23 grudnia 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 grudnia 7:35
- Ewa gotuje (417) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (501) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (502) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 23 na 24 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (388) - magazyn kulinarny - wtorek, 24 grudnia 7:10
- Ewa gotuje (389) - magazyn kulinarny - wtorek, 24 grudnia 7:35
- Ewa gotuje (418) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 24 na 25 grudnia 2:20 i 1 późniejsza emisja