Ewa gotuje (477)
W skrócie: | Jako przystawkę gospodyni proponuje bulion z pierogami nadzianymi domową kiełbasą. Następnie podaje jajka po szkocku. Na deser Ewa przygotuje mazurek na kruchym spodzie w formie na tartę. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
W tym odcinku nie tylko potrawy są świąteczne, ale także dekoracje. Po posiłku Ewa Wachowicz porozmawia o nich z zawodową florystką. Jako przystawkę gospodyni programu proponuje bulion z pierogami nadzianymi domową białą kiełbasą. Następnie podaje jajka po szkocku. To popularne w Wielkiej Brytanii danie robione jest z jaj kurzych i odpowiednio przyprawionej wieprzowiny. Na deser Ewa przygotuje mazurek na kruchym spodzie w formie na tartę, więc ciasto jest okrągłe.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (527) - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 7:30
- Ewa gotuje (528) - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (539) - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 11:00
- Ewa gotuje (366) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 19 na 20 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (367) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 19 na 20 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (429) - magazyn kulinarny - niedziela, 20 kwietnia 10:50
- Ewa gotuje (405) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 20 na 21 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (348) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 21 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (349) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 21 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (406) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 21 na 22 kwietnia 2:30