Ewa gotuje (473)
W skrócie: | Gospodyni zacznie od przygotowania śniadania. Inspiracją jest tunezyjska szakszuka. Na obiad zaproponuje białe kiełbaski. Jako deser zaserwuje nowatorską wersję czekoladowego ciasta brownie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 1 czerwca za 12 dni |
3:15 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
W tym odcinku Ewa Wachowicz zacznie od przygotowania zdrowego, pysznego i pożywnego śniadania. Inspiracją jest dla niej tunezyjska szakszuka, czyli jajka w sosie z pomidorów, cebuli oraz papryki. Na obiad zaproponuje szybkie w przygotowaniu białe kiełbaski w sosie pomidorowym. Wzorem dla tego dania jest niemiecki street food, curry wurst. Jako deser prowadząca zaserwuje nowatorską wersję czekoladowego ciasta brownie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:05
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (452) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:45
- Ewa gotuje (453) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 3:15
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (494) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 7:10
- Ewa gotuje (495) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 7:35
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 2:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (454) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 2:45
- Ewa gotuje (455) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 3:15