Ewa gotuje (473)
W skrócie: | Gospodyni zacznie od przygotowania śniadania. Inspiracją jest tunezyjska szakszuka. Na obiad zaproponuje białe kiełbaski. Jako deser zaserwuje nowatorską wersję czekoladowego ciasta brownie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 27 listopada za 4 dni |
3:15 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
W tym odcinku Ewa Wachowicz zacznie od przygotowania zdrowego, pysznego i pożywnego śniadania. Inspiracją jest dla niej tunezyjska szakszuka, czyli jajka w sosie z pomidorów, cebuli oraz papryki. Na obiad zaproponuje szybkie w przygotowaniu białe kiełbaski w sosie pomidorowym. Wzorem dla tego dania jest niemiecki street food, curry wurst. Jako deser prowadząca zaserwuje nowatorską wersję czekoladowego ciasta brownie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (523) - magazyn kulinarny - dziś, 23 listopada 7:30
- Ewa gotuje (524) - magazyn kulinarny - dziś, 23 listopada 8:00 i 3 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - dziś, 23 listopada 11:30
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - dziś, 23 listopada 14:00
- Ewa gotuje (406) - magazyn kulinarny - dziś, 23 listopada 16:10
- Ewa gotuje (388) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 23 na 24 listopada 2:30
- Ewa gotuje (468) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 23 na 24 listopada 2:45
- Ewa gotuje (469) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 23 na 24 listopada 3:15
- Ewa gotuje (389) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 24 na 25 listopada 2:25
- Ewa gotuje (346) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 25 listopada 7:10