Ewa gotuje (470)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Przed Bożym Narodzeniem Ewa Wachowicz rozpoczyna przygotowania menu od aromatycznej, zupy migdałowej z rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową. Danie główne stanowi dorsz w warzywach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 26 listopada za 5 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Przed zbliżającym się Bożym Narodzeniem Ewa Wachowicz rozpoczyna przygotowania menu od niesamowicie aromatycznej, zupy migdałowej z rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową. Danie główne stanowi dorsz w warzywach, który jest podobny do ryby po grecku, choć z powodu dodatku curry i ananasa bardziej egzotyczny. Na deser Ewa przyrządzi sernik na bogato. W tym odcinku opowie także, jak sporządzić doskonałą mieszankę przypraw do piernika.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:00
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:30
- Ewa gotuje (344) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:10
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:35
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:30
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:45
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 3:15
- Ewa gotuje (523) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 7:30
- Ewa gotuje (524) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 8:00 i 3 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 11:30