Ewa gotuje (464)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Na początek Ewa przygotuje krem z pieczonych jarzyn. Zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką. Daniem głównym będą żeberka zapieczone w kiszonej kapuście. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 21 listopada dziś |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ten odcinek Ewa poświęci warzywom korzeniowym. Na początek przygotuje krem z pieczonych jarzyn. Zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką z dodatkiem papryczki chili. W ramach dania głównego będą żeberka - najpierw lekko obsmażone, następnie zapieczone w kiszonej kapuście z żurawiną i suszonymi leśnymi grzybami. Na deser Ewa zaserwuje drożdżówki z serem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:00
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 0:30
- Ewa gotuje (344) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:10
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 7:35
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:30
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:45
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 3:15
- Ewa gotuje (523) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 7:30
- Ewa gotuje (524) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 8:00 i 3 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (526) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 11:30