Ewa gotuje (426)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Prowadząca doradzi, co zrobić z wczorajszymi naleśnikami. Doskonale smakują zalane zupą. Pokaże również, jak przyrządzić szaszłyki schabowe prosto z rusztu - mięso należy marynować w kwaśnym mleku. |
---|
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca doradzi, co można zrobić z wczorajszymi naleśnikami. Doskonale smakują zalane zupą jarzynową, doprawianą flaczkami. Ewa pokaże również, jak przygotować szaszłyki schabowe prosto z rusztu - mięso należy marynować w kwaśnym mleku. Podpowie też, w jaki sposób przygotować pikle z fasolki szparagowej. A na deser zaproponuje ciasto na spodzie z sucharów, które nie wymaga pieczenia, za to dobrze wygląda przystrojone kolorowymi galaretkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (427) - magazyn kulinarny - dziś, 20 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (444) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 stycznia 2:25 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (425) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 stycznia 2:45
- Ewa gotuje (428) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (429) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (445) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 stycznia 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (431) - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 7:35 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (446) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 22 na 23 stycznia 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (432) - magazyn kulinarny - czwartek, 23 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja