
CANAL+ KuchniaProgram TV na Poniedziałek 5.05.2025
6:00
Zgrillowani 2: Sery wędzone (4)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować różne przysmaki.
6:35
Ugotuj mi, mamo! 3 (5)magazyn kulinarny
Daria Ładocha gotuje razem z mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz pomysłów na dania dzieli się praktycznymi radami dotyczącymi zdrowego odżywiania.
- 7:10Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bułki na słono i słodko (2)
magazyn kulinarny
Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Zrobi też bułki pszenne zwane knyplami i poda shokupan - chleb z Japonii.
7:45
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (5)magazyn kulinarny
Prowadząca dzieli się pomysłami na oszczędne zakupy i smaczne dania. Prezentuje m.in. przepisy na potrawy wielkanocne i posiłki z grilla. Przekonuje, że gotowanie z dziećmi może być przyjemnością.
8:15
10:15
David Rocco w zaciszu domowej kuchni (14)serial dokumentalny
David Rocco zaprasza do domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży.
10:40
David Rocco w zaciszu domowej kuchni (15)serial dokumentalny
David Rocco zaprasza do domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży.
- 11:10Sowa gotuje: Italia na talerzu (11)
magazyn kulinarny
Znany i lubiany szef kuchni przygotowuje włoskie dania. Inspirację czerpie z klasyki kina. Na stole pojawią się m.in. risotto, słodka beza, prawdziwie włoskie śniadanie czy comber jagnięcy.
11:15
12:15
M jak mięso 7 (4)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
12:50
Zgrillowani 3: Pikanha i czewapy pod bacówką (3)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
13:20
Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień (16)magazyn kulinarny
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
13:50
Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień (17)magazyn kulinarny
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
14:20
ABC gotowania - kuchnia włoska (10)magazyn poradnikowy
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
14:50
Jakubiak rozgryza Maderę: Niedzielny targ (3)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak udaje się w głąb wyspy na targ farmerski. Na to wydarzenie ściągają całe rodziny. Nie tylko prowadzą tu handel i robią zakupy, ale też spotykają się ze znajomymi i biesiadują.
15:25
Jakubiak rozgryza Maderę: Ryby i owoce morza (4)magazyn kulinarny
Łowiska wokół Madery obfitują w ryby i owoce morza. Tomek Jakubiak na targu w Funchal ogląda ogromne tuńczyki i typowe dla Madery ryby - pałasze. W nadmorskim barze spróbuje przepysznej zupy.
- 15:55Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo: Galicja - mięsna uczta w zielonej Hiszpanii (4)
serial dokumentalny
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
16:55
Bosacka daje radę 2: Curry (3)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
17:20
Słodka jak Sugar 2 (8)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
17:50
Przepisy Ainsleya na dobry nastrój (10)serial dokumentalny
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
18:50
Nico wrzuca na ruszt (2)magazyn kulinarny
Nico Reynolds prowadzi restaurację Lil Portie, w której serwuje karaibskie dania z autorskim twistem. W programie zaprezentuje bogactwo potraw z grilla, od mięs, poprzez ryby i warzywa, po desery.
19:20
M jak mięso 5: Wątróbka (2)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
- 19:50U sąsiadów w kuchni (16)
serial dokumentalny
Kulinarna wyprawa dookoła globu. Autorzy ukazują ludzi, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Śledzą wysiłki rolników, rybaków, producentów serów, oliwy i wina.
20:25
Zgrillowani 3: Zimowy kociołek (1)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
21:00
Anthony Bourdain - miejsca nieznane 6 (8)serial dokumentalny
Anthony Bourdain udaje się do znanych miejsc, które pokazuje z nowej strony. Leci m.in. do Okinawy, na Kubę i Borneo. Sprawdza nie tylko, co można tam zjeść i przygląda się lokalnej kulturze.
21:55
M jak mięso 7 (1)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
22:25
ABC gotowania - kuchnia amerykańska: Ciasta (4)magazyn kulinarny
Amerykańskie dania podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Marieta Marecka pokaże, jak przygotować najpopularniejsze z nich. Zacznie od pożywnego śniadania, smażąc idealne naleśniki.
- 23:00Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo: Asturia - zielone serce Hiszpanii (2)
serial dokumentalny
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
- 0:00Kulinarne szlaki: Południowa Afryka (2)
serial dokumentalny
Warren Mendes, australijski szef kuchni i gospodarz programów telewizyjnych, wyrusza na wyprawę od Kapsztadu po Johannesburg. Przemierza ojczysty kraj w poszukiwaniu smaków i potraw.
- 0:35Kulinarne szlaki: Południowa Afryka (3)
serial dokumentalny
Warren Mendes, australijski szef kuchni i gospodarz programów telewizyjnych, wyrusza na wyprawę od Kapsztadu po Johannesburg. Przemierza ojczysty kraj w poszukiwaniu smaków i potraw.
1:10
Domowa piekarnia Kucharskiego (1)magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
1:40
Bitwa na smaki: David vs Matteo 3 (6)magazyn kulinarny
David Gaboriaud I Matteo Brunetti po raz trzeci staną do kulinarnego pojedynku. W każdym odcinku kucharze zaprezentują swoje umiejętności w próbie przygotowanej przez przybyłych do studia gości.
2:10
Jakubiak rodzinnie (8)magazyn poradnikowy
Gotowanie to dobry pretekst do spędzania czasu z rodziną. Szef kuchni Tomasz Jakubiak w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na potrawy i zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami.
2:45
David w Europie 2 (12)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
3:20
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (9)magazyn kulinarny
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak przygotować jadłospis i robić zakupy, by nie marnować jedzenia. Przyrządzi dwa dania z łatwo dostępnych składników.
3:55
Jakubiak rozgryza...: Maderski kurczak z grilla (7)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (8)magazyn kulinarny
Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
4:55
365 obiadów Mariety Mareckiej 5 (3)magazyn kulinarny
Marieta Marecka prezentuje jak przygotować obiad dla całej rodziny. Prowadząca udzieli kilku wskazówek dotyczących tego, co i za ile kupić oraz jakie składniki można zastąpić tańszymi zamiennikami.
5:30
Czy na pewno umiesz gotować? 7 (10)reality show
W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Na początek Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI