Jakubiak rozgryza Maderę: Ryby i owoce morza (4)

Jakubiak rozgryza Maderę: Ryby i owoce morza (4)

magazyn kulinarny Polska 2024   od 12 lat
W skrócie:Łowiska wokół Madery obfitują w ryby i owoce morza. Tomek Jakubiak na targu w Funchal ogląda ogromne tuńczyki i typowe dla Madery ryby - pałasze. W nadmorskim barze spróbuje przepysznej zupy.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 2 listopada
jutro
8:00 CANAL+ Kuchnia
sobota, 2 listopada
jutro
16:25 CANAL+ Kuchnia
sobota, 2 listopada
jutro
23:45 CANAL+ Kuchnia
wtorek, 12 listopada
za 11 dni
15:25 CANAL+ Kuchnia
środa, 13 listopada
za 12 dni
14:50 CANAL+ Kuchnia

Opis

Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znakomite wina. Tomasz Jakubiak odwiedzi miejscowe restauracje i targi oferujące lokalne produkty.

Łowiska wokół malowniczego archipelagu Madery obfitują w ryby i owoce morza. Większość miejscowych potraw opiera się właśnie na tych właśnie składnikach. Tomek Jakubiak na targu Mercado dos Lavradores w Funchal ogląda ogromne tuńczyki i typowe dla Madery ryby - pałasze. W niewielkim nadmorskim barze spróbuje przepysznej zupy i kilku innych ciekawych dań.

Zobacz także