Jakubiak rozgryza Maderę: Ryby i owoce morza (4)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Łowiska wokół Madery obfitują w ryby i owoce morza. Tomek Jakubiak na targu w Funchal ogląda ogromne tuńczyki i typowe dla Madery ryby - pałasze. W nadmorskim barze spróbuje przepysznej zupy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 2 listopada jutro |
8:00 | CANAL+ Kuchnia |
sobota, 2 listopada jutro |
16:25 | CANAL+ Kuchnia |
sobota, 2 listopada jutro |
23:45 | CANAL+ Kuchnia |
wtorek, 12 listopada za 11 dni |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
środa, 13 listopada za 12 dni |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znakomite wina. Tomasz Jakubiak odwiedzi miejscowe restauracje i targi oferujące lokalne produkty.
Łowiska wokół malowniczego archipelagu Madery obfitują w ryby i owoce morza. Większość miejscowych potraw opiera się właśnie na tych właśnie składnikach. Tomek Jakubiak na targu Mercado dos Lavradores w Funchal ogląda ogromne tuńczyki i typowe dla Madery ryby - pałasze. W niewielkim nadmorskim barze spróbuje przepysznej zupy i kilku innych ciekawych dań.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Maderę: Smaki Madery (1) - magazyn kulinarny - niedziela, 3 listopada 12:00 i 5 późniejszych emisji
- Jakubiak rozgryza Maderę: Egzotyczne owoce (2) - magazyn kulinarny - piątek, 8 listopada 15:25 i 4 późniejsze emisje
- Jakubiak rozgryza Maderę: Niedzielny targ (3) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 11 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja