Food NetworkProgram TV na Piątek 22.11.2024
- 6:00Nowocześnie, szybko i pysznie (1/10)
magazyn kulinarny
Prowadząca przygotowuje trzy smaczne i proste dania - aromatyczne tortellini z ricottą, risotto z gruszką i wytrawny tort makaronowy.
- 6:40Nowocześnie, szybko i pysznie (2/10)
magazyn kulinarny
Csaba dalla Zorza pokazuje, jak przyrządzać szybkie i zdrowe dania. Udowadnia, że gotowanie może być przyjemnością. Gdy stanie się nawykiem, może zamienić się w chwilę relaksu w kuchni.
- 7:20Nowocześnie, szybko i pysznie (3/10)
magazyn kulinarny
Csaba dalla Zorza pokazuje, jak przyrządzać szybkie i zdrowe dania. Udowadnia, że gotowanie może być przyjemnością. Gdy stanie się nawykiem, może zamienić się w chwilę relaksu w kuchni.
- 7:55Na tropie składników (10/13)
magazyn kulinarny
Prowadzący sprawdza, jak francuski pączek zyskuje fantazyjny akcent, a także jak kiełkująca pszenica zamienia się w bajgiel z cynamonem i rodzynkami. Następnie Alfonso Ribeiro odwiedza hodowlę kóz.
- 8:25Na tropie składników (11/13)
magazyn kulinarny
Etapy powstawania napojów, słodkości czy gotowych dań. Prowadzący poznaje sekretne mieszanki, bierze udział w tworzeniu produktu od pomysłu, doboru składników aż po wybór opakowania.
- 8:55Na tropie składników (12/13)
magazyn kulinarny
Alfonso Ribeiro pokazuje, w jaki sposób przekąski uzyskują swój smak dzięki dodatkowi owoców i warzyw.
- 9:25Sexy kuchnia Magdy Gessler (8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler przygotuje coś dla prawdziwego mężczyzny. Najważniejszym elementem dania będzie wołowina gotowana w bulionie. Do niej zostaną podane warzywa wraz z sosem musztardowym.
- 9:55Sexy kuchnia Magdy Gessler (2/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler pokazuje, jak upiec wyśmienitą w smaku łopatkę jagnięcą z tymiankiem i rozmarynem. Z zup proponuje chłodnik litewski. Jego tajemnicą jest wyważony, świeży, ale zarazem wyrazisty smak.
- 10:30Sexy kuchnia Magdy Gessler (3/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler zaskakuje połączeniem czarnego makaronu, grillowanych owoców morza i sosu warzywnego wzbogaconego o tajemnicze składniki. Kolejnym daniem będą śledzie marynowane w occie i winie sherry.
- 11:05Sexy kuchnia Magdy Gessler (4/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler prezentuje dania z drobiem w roli głównej. Zdradza rodzinny przepis na faszerowanego indyka na słodko. Prowadząca piecze go w całości, nadziewa farszem z rodzynkami i orzechami włoskimi.
- 11:40Sexy kuchnia Magdy Gessler (5/8)
magazyn kulinarny
Magda Gessler piecze turbota w ognisku i serwuje go z grillowanymi warzywami oraz sosem aioli. Kolejnym daniem są östi, czyli placki ziemniaczane po szwajcarsku. Zostaną one podane z cielęciną.
- 12:15Akcja: Restauracja! (4/13)
reality show
Szef kuchni Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie zobaczą, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
- 13:15Posiekani. Juniorzy (5/6)
magazyn kulinarny
Nowe twarze kulinarnego świata stają do rywalizacji pod okiem jurorów. Aby wygrać, muszą ich oczarować swoimi daniami.
- 14:15Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (4/13)
magazyn poradnikowy
Polak zjada rocznie 19 kg kiełbasy, w tym 2 kg białej, głównie na święta. Jak znaleźć dobrą? Dowiemy się od Katarzyny Bosackiej, która przyjrzy się też chrzanowi.
- 15:00Trafić w ciasto (3)
magazyn kulinarny
Zadaniem uczestników programu jest upieczenie ciasta tak, aby jak najbardziej przypominało swój odpowiednik. Następnie dwie drużyny próbują zdemaskować podróbkę.
- 16:00Wiem, co jem na diecie (7/12)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka wyjaśnia, jak często należy pić wodę i czy można ją zastąpić kawą lub herbatą. Widzowie przekonają się również, czy głodówka to skuteczny i zdrowy sposób na odchudzanie.
- 16:35Wiem, co jem na diecie (8/12)
magazyn poradnikowy
Twórcy podpowiedzą, jak pogodzić dietę ze swoimi obowiązkami i dostosować ją do potrzeb pozostałych domowników. Analizie zostaną poddane zestawy rodzinne i porcje dziecięce dostępne w fast-foodach.
- 17:10Wiem, co jem na diecie (9/12)
magazyn poradnikowy
Twórcy odcinka radzą, jak uchronić się przed kryzysem w trakcie odchudzania. Katarzyna Bosacka prezentuje niskokaloryczne danie. Jej redakcyjna koleżanka sprawdza, czy można schudnąć, jedząc słodycze.
- 17:45Słodki biznes (12/20)
serial dokumentalny
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop w Hoboken w New Jersey. Szef Buddy Valastro i członkowie jego rodziny przygotowują zamówienia na torty o niepowtarzalnym wyglądzie.
- 18:20Słodki biznes (13/20)
serial dokumentalny
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop w Hoboken w New Jersey. Szef Buddy Valastro i członkowie jego rodziny przygotowują zamówienia na torty o niepowtarzalnym wyglądzie.
- 18:55Miłość od kuchni (3/8)
program rozrywkowy
Alan to wielbiciel technologii. Dla Marty bardzo istotny jest zdrowy styl życia. Agata pasjonuje się tańcem dawnym i rekonstrukcją strojów. Romantyczka Kasia gra na pianinie i trenuje koszykówkę.
- 20:00Kuchenne rewolucje (8/14)
program rozrywkowy
Właścicielem Pizzerii Kwadrans, która znajduje się w niewielkich Brzezinach jest Mariusz. Niedoświadczona załoga zaczęła wydawać przypaloną lub niedopieczoną pizzę. Restauracja zyskała złą opinię.
- 21:05Słodkie świąteczne starcie (3/8)
magazyn kulinarny
W rywalizacji uczestniczą światowej klasy artyści. Cukiernicy mają za zadanie stworzyć jadalne świąteczne dekoracje, które zachwycą jurorów. Zwycięska drużyna otrzyma 25 tysięcy dolarów.
- 22:10Pojedynek o fartuch w Las Vegas (6)
reality show
Podczas ostatniej kolacji finaliści tworzą menu degustacyjne, które prezentuje ich wymarzony koncept restauracji.
- 23:10Gdzie zjeść we Włoszech (4/12)
serial dokumentalny
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
- 0:15Posiekani. Juniorzy (4/6)
magazyn kulinarny
Kulinarne zmagania kucharzy, którzy muszą się wykazać się przed jury swoimi umiejętnościami, pomysłowością i sprytem. Przed nimi trzy rundy, a w każdej wykonują danie z obowiązkowych składników.
- 1:15Akcja: Restauracja! (1/4)
reality show
Robert Irvin ratuje upadające lokale przed zamknięciem. Jedzie do Kalifornia, gdzie odwiedza Roses Cafe. Prowadzi ją Katylin. Dwa lata temu kobieta otworzyła wymarzoną restaurację.
- 2:15Napad na kuchnię (4)
reality show
Jeff Mauro zabiera trzech kucharzy do różnych dzielnic w Ameryce, gdzie uczestnicy mają przyrządzić posiłki ze składników pozyskanych z kuchni przypadkowych ludzi. Na zdobycie produktów mają 10 minut.
- 3:15Gdzie zjeść we Włoszech (1/12)
serial dokumentalny
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
- 4:15Posiekani. Juniorzy (3/6)
magazyn kulinarny
Kulinarne zmagania kucharzy, którzy muszą się wykazać się przed jury swoimi umiejętnościami, pomysłowością i sprytem. Przed nimi trzy rundy, a w każdej wykonują danie z obowiązkowych składników.
- 5:15Słodki biznes (25/30)
serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI