Food NetworkProgram TV na Niedziela 27.10.2024
- 6:00Przepis na sukces (2/5)
magazyn kulinarny
Katarzyna Meller odwiedza wrocławską restaurację "Olszewskiego 128" - za przyrządzane potrawy - żabnicę, sos z mątwy i mrożony banan - odpowiadają tam Katarzyna i Bogumił, młoda para.
- 6:35Przepis na sukces (3/5)
magazyn kulinarny
Katarzyna Meller odwiedza Zalesie Górne. Prowadzący tam restaurację dwaj młodzi Polacy odwzorowują kuchnię włoską. Serwowane przez nich autorska pizza, domowy makaron czy polenta smakują znakomicie.
- 7:10Makłowicz w drodze (7/11)
magazyn kulinarny
Robert odwiedza miasteczko Vizinada i Zalew Limski, a także kilka innych zachwycających miejsc w okolicy. Starożytny Poreč z bizantyjską bazyliką, wenecki Novigrad, toskańskie winnice w Narduće.
- 7:45Makłowicz w drodze (8/11)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza niewielki Draguć z XVI-wiecznymi freskami oraz Motovun górujący nad doliną rzeki Mirny. W okolicznych lasach można znaleźć trufle. Podróżnik przygotuje z nimi gnocchi.
- 8:20Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (10/12)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka bierze pod lupę różne rodzaje opakowań. Aż 40% z nich wykonanych jest z plastiku. Dziennikarze sprawdzą, jak wpływa to na nasze zdrowie. W programie będzie też mowa o słuchawkach.
- 9:05Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (11/12)
magazyn poradnikowy
Eksperci sprawdzą, czy łosoś rzeczywiście zawiera toksyny. Wyjaśnią, czym różni się atlantycki od tego żyjącego dziko. Ekipa programu odwiedzi pierwszą hodowlę atlantyckiego łososia w Polsce.
- 9:50Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (12)
magazyn poradnikowy
Widzowie dowiedzą się, jakie produkty spożywcze mogą wzmocnić naszą odporność. Kasia Bosacka prześwietli też tabletki, tran i inne specyfiki, które rzekomo mogą uchronić przed chorobą.
- 10:35Co nas truje (5/12)
program rozrywkowy
Ciasta ze sklepowych półek nie budzą naszych podejrzeń. Są słodkie, na ogół pyszne i kuszą. Są to serniki, ciasta z galaretką, ciasta owocowe i tiramisu. Okazuje się, że przysmaków tych należy unikać.
- 11:20Upiorne ciasta (3/4)
reality show
Zebrani w namiocie cukiernicy przygotowują przerażające ciasta. Piekarz, który zaprezentuje pomysłowy i budzący emocje projekt tortu, wygra 10 000 dol. Rywalizację komentują Vivian Chan i Zac Young.
- 11:50Upiorne ciasta (4)
reality show
Zebrani w namiocie cukiernicy przygotowują przerażające ciasta. Piekarz, który zaprezentuje pomysłowy i budzący emocje projekt tortu, wygra 10 000 dol. Rywalizację komentują Vivian Chan i Zac Young.
- 12:25Halloweenowe wyzwanie ciasteczkowe (6)
magazyn kulinarny
Cukiernik Duff Goldman i gwiazda mediów społecznościowych Rosanna Pansino świętują Halloween. Zapraszają twórców ciasteczek, którzy zaprezentują najbardziej przerażające i najsmaczniejsze wypieki.
- 13:25Kuchenne rewolucje (7/15)
program rozrywkowy
Ania i Daniel otworzyli w Sanoku restaurację Berhida. Niestety goście omijali to miejsce. Właściciele zmienili menu, a winiarnia stała się pizzerią. W końcu zwrócili się o pomoc do ekspertki.
- 14:30Kuchenne rewolucje (8/15)
program rozrywkowy
Magda Gessler odwiedza restaurację U Dunina. Lokal cieszył się renomą w PRL-u. Niestety, odkąd obecna właścicielka, Maja, przejęła go od swoich teściów, goście przestali przychodzić.
- 15:30Molly gotuje na farmie (1/13)
magazyn kulinarny
Molly Yeh przygotowuje potrawy kuchni żydowskiej i chińskiej. Na przyjęciu z okazji letniego przesilenia serwuje między innymi sałatkę oraz przysmak z sezamem i mrożoną czekoladą.
- 16:05Molly gotuje na farmie (2/13)
magazyn kulinarny
Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
- 16:40Kulinarne podróże z Guyem Fierim (3/13)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
- 17:10Kulinarne podróże z Guyem Fierim (4/13)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
- 17:40Kulinarne podróże z Guyem Fierim (5/13)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
- 18:15Dziecięce mistrzostwa wypieków: Halloween
magazyn kulinarny
W pierwszej rundzie uczestnicy rywalizacji mają zrobić coś słodkiego, a zarazem przerażającego. Następnie będą musieli stać się szalonymi naukowcami i upiec hybrydowy, potworny deser.
- 19:15Pojedynek na grille (8/10)
reality show
Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
- 20:15Ranczo pełne smaków (1)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. Ta ziemia jest w jej rodzinie od pokoleń. W swoim programie ukazuje codzienne życie na ranczu oraz przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
- 20:50Ranczo pełne smaków (2)
magazyn kulinarny
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. Ta ziemia jest w jej rodzinie od pokoleń. W swoim programie ukazuje codzienne życie na ranczu oraz przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
- 21:25Halloweenowe wyzwanie ciasteczkowe (6)
magazyn kulinarny
Cukiernik Duff Goldman i gwiazda mediów społecznościowych Rosanna Pansino świętują Halloween. Zapraszają twórców ciasteczek, którzy zaprezentują najbardziej przerażające i najsmaczniejsze wypieki.
- 22:30Kuchnia jak u mamy (11/30)
magazyn kulinarny
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
- 23:05Kuchnia jak u mamy (12/30)
magazyn kulinarny
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
- 23:40Makłowicz w drodze (11)
magazyn kulinarny
Robert Makłowicz obserwuje przygotowania Norwegów do narodowego święta obchodzonego 17 maja. Ocenia potrawy na świątecznych stoiskach kulinarnych: hanzeatycki labskaus i hot- dogi z renifera.
- 0:15Makłowicz w drodze (1/7)
magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz ogląda liczne atrakcje turystyczne i kulinarne na lwowskim rynku. Odwiedza działającą w ratuszu kawiarnię Grand Cafe Leopolis. Osobiście przyrządza ormiański chłodnik.
- 0:50Sexy kuchnia Magdy Gessler (1/9)
magazyn kulinarny
Magda Gessler udowadnia, że czasami najlepsze są tradycyjne rozwiązania. W tym odcinku wraca do kuchni polskiej, zdradza parę przepisów na klasyczne dania. Na początek zaproponuje pieczoną kaczkę.
- 1:25Sexy kuchnia Magdy Gessler (2/9)
magazyn kulinarny
W drugim odcinku programu skoncentrujemy się na przysmakach kuchni śródziemnomorskiej. Magda poda owoce morza z tagiatelle i przyprawi natką pietruszki i kolendrą, która uważana jest za afrodyzjak.
- 2:00Zamiana szefów kuchni (6)
program rozrywkowy
Kucharze zamienią się miejscami. Carlo Bongolo, z pochodzenia wenecjanin, specjalizuje się w kuchni włoskiej. W karcie jego restauracji można znaleźć m.in. makaron barwiony atramentem kałamarnicy.
- 3:0010 zadań specjalnych Michela Morana (3/10)
program rozrywkowy
Iza Macudzińska, bohaterka 'Królowych życia', przygotowuje razem z Michelem Moranem posiłki bez laktozy. W menu znajdą się pikantna zupa aztecka oraz pudding chia z musem mango i mlekiem kokosowym.
- 3:3510 zadań specjalnych Michela Morana (4/10)
program rozrywkowy
W kuchni Michela Morana pojawia się Krzysztof Ufnal, znany z komentowania znanych programów w "Gogglebox. Przez telewizorem". Odkryją razem tajniki azjatyckich przysmaków.
- 4:05Dziewczyny z wypiekami (3/8)
magazyn kulinarny
Na Międzynarodowy Dzień Nosorożca warszawski ogród zoologiczny zamówił tort dla stu dzieci. Małgorzata i Agata zaprezentują, jak zrobić przepyszne ciasto szpinakowe i cytrynowy lemon curd.
- 4:40Dziewczyny z wypiekami (4/8)
magazyn kulinarny
Dziewczyny realizują zamówienie na konferencję stacji TLC oraz pokaz sukien ślubnych Izabeli Janachowskiej. Tort, który przygotowują, będzie ważył aż 120 kilogramów i mierzył półtora metra.
- 5:15Z gruntu zdrowo (2/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller chce dowiedzieć się więcej o rodzajach ziemniaków i sposobach ich uprawy. Przyrządzi m.in. pieczone bulwy z pastą z papryki. Zdradzi też przepis na kotlety z boczniakami.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI