Smakuj świat z Pascalem (3/4)
W skrócie: | Kolejną przyprawą, którą uprawia się na Zanzibarze, jest pieprz. Po jego plantacji kamerę oprowadzi rolnik Amir. Wytłumaczy, w jaki sposób sadzi się i pielęgnuje różne rodzaje pieprzu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W trakcie swojej kolejnej podróży kulinarnej Pascal Brodnicki poznaje sekrety kuchni Zanzibaru. Kosztuje tamtejszych przysmaków, odwiedza targi oraz miejsca, w których produkowana jest lokalna żywność.
Kolejną przyprawą, którą uprawia się na Zanzibarze, jest pieprz. Po jego plantacji kamerę oprowadzi rolnik Amir. Wytłumaczy przy tym, w jaki sposób sadzi się i pielęgnuje różne rodzaje pieprzu. Pascal odwiedzi również Darajani Market, gdzie kupić można warzywa, owoce i inne produkty charakterystyczne dla tego regionu. Mistrz kuchni wybierze się też na połów wraz z miejscowym rybakiem, Kombo, a następnie zajrzy na targ rybny. Lokalny szef kuchni Ashi pomoże Pascalowi przyrządzić wyjątkowe danie. Oprócz tego prowadzący przygotuje polsko-zanzibarską potrawę, czyli puree ze słodkich ziemniaków z mlekiem kokosowym oraz polędwiczki wieprzowe w kolorowym pieprzu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Pascal Brodnicki gospodarz
Zobacz także
- Smakuj świat z Pascalem (1/9) - reality show - piątek, 2 maja 11:10 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (2/9) - reality show - piątek, 2 maja 11:40 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (3/9) - reality show - sobota, 3 maja 9:40
- Smakuj świat z Pascalem (4/9) - reality show - niedziela, 4 maja 8:05 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (5/9) - reality show - niedziela, 4 maja 8:35 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (6/9) - reality show - niedziela, 4 maja 9:10 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (7/9) - reality show - niedziela, 4 maja 9:40 i 1 późniejsza emisja