Smakuj świat z Pascalem (5/9)
W skrócie: | Pascal Brodnicki poznaje osobliwości kuchni Wietnamu. Początkiem jego podróży jest port w Phan Phiet. Na stół trafia 35-kilogramowy krokodyl. W Hanoi można znaleźć bardzo różne restauracje. |
---|
Oglądaj w telewizji
Opis
Mistrz kuchni Pascal Brodnicki pokazuje widzom, jak zastąpić tradycyjne dania azjatyckimi potrawami. Udowadnia, że przygotowanie oryginalnego obiadu jest proste i nie musi wiele kosztować. W poszukiwaniu inspiracji kulinarnych wyrusza do Wietnamu, Laosu i Tajlandii. Robi zakupy na tamtejszych targach, przyrządza i sprzedaje przekąski na ulicy i pracuje na plantacji ryżu. Aby się sprawdzić, przygotowuje egzotyczne dania dla swoich azjatyckich gospodarzy. Próbuje grillowanego gekona i pieczonych larw mrówek, przyjmuje też zaproszenie na nietypowe łowy.
Pascal Brodnicki poznaje osobliwości kuchni Wietnamu. Początkiem jego podróży jest port w Phan Phiet. Na stół trafi wyhodowany na specjalnej farmie 35-kilogramowy krokodyl. W Hanoi można znaleźć restauracje, w których podaje się psie mięso. Widzowie dowiedzą się, dlaczego rząd Wietnamu tak niechętnie pokazuje turystom z Zachodu tego typu lokale.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Pascal Brodnicki gospodarz
Zobacz także
- Smakuj świat z Pascalem (4) - reality show - wtorek, 22 kwietnia 10:05
- Smakuj świat z Pascalem (1/9) - reality show - wtorek, 22 kwietnia 10:40 i 2 późniejsze emisje
- Smakuj świat z Pascalem (2/9) - reality show - piątek, 2 maja 11:40 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (3/9) - reality show - sobota, 3 maja 9:40
- Smakuj świat z Pascalem (4/9) - reality show - niedziela, 4 maja 8:05 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (6/9) - reality show - niedziela, 4 maja 9:10 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (7/9) - reality show - niedziela, 4 maja 9:40 i 1 późniejsza emisja