Smakuj świat z Pascalem (1/2)
W skrócie: | Pascal odwiedzi Algierię - tygiel kulinarny zrodzony z połączenia kuchni Berberów, Beduinów i Francuzów. Podróż zaczyna w Algierze, gdzie na najstarszym targu poznaje lokalne przysmaki i robi zakupy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 14 grudnia za 12 dni |
19:40 | Travel |
Opis
Pascal Brodnicki po raz kolejny udowodni, że niestraszne mu gotowanie w najdalszych zakątkach świata. W każdym odcinku podzieli się z widzami oryginalnymi przepisami różnych potraw. Wraz z miejscowymi amatorami dobrego jedzenia przygotuje lokalne przysmaki.
Pascal odwiedzi Algierię - tygiel kulinarny zrodzony z połączenia kuchni Berberów, Beduinów i Francuzów. Podróż zaczyna w Algierze, gdzie na najstarszym targu w stolicy poznaje lokalne przysmaki i robi zakupy. Z nich przyrządzi szarlotkę bakłażanowo-mięsną. Wieczorem w cukierni przy słodkościach dowiaduje się, na czym polega ich sekret. Kolejny przystanek Pascala to Bou Sada. Kucharz razem z Raszidem i jego rodziną przyrządza tradycyjną przekąskę - sveti. Następnie wyrusza do największej farmy dromaderów, aby poznać sekret wielbłądziego mleka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Pascal Brodnicki gospodarz
Zobacz także
- Smakuj świat z Pascalem (9/10) - reality show - wtorek, 3 grudnia 10:10
- Smakuj świat z Pascalem (1/8) - reality show - wtorek, 3 grudnia 10:40
- Smakuj świat z Pascalem (2/8) - reality show - wtorek, 3 grudnia 11:15
- Smakuj świat z Pascalem (3/8) - reality show - wtorek, 3 grudnia 11:45 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (4/8) - reality show - sobota, 7 grudnia 19:05 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (5/8) - reality show - sobota, 7 grudnia 19:35 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (6/8) - reality show - sobota, 7 grudnia 20:10 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (7/8) - reality show - wtorek, 10 grudnia 11:45 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (8) - reality show - sobota, 14 grudnia 19:05
- Smakuj świat z Pascalem (2-ost.) - reality show - sobota, 14 grudnia 20:10