Pyszne 25 (5/8)
W skrócie: | Anna prezentuje potrawy dla amatorów kuchni dietetycznej i lekkostrawnej. Zdradza przepis na pożywny omlet. Na obiad przygotuje kurczaka z pieczonymi warzywami. Na koniec propozycja dla amatorów ryb. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 8 grudnia za 13 dni |
4:10 | Food Network |
Opis
Anna Starmach piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie dostaną od ekspertki gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Prowadząca zdradzi, jak przyrządzić na trzy sposoby pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser poda recepturę na kruche ciasto w wielu odsłonach. Część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior.
Kolejny odcinek Ania Starmach dedykuje wszystkim tym, którzy myślą o zrzuceniu kilku kilogramów oraz amatorom kuchni dietetycznej i lekkostrawnej. W imię zasady, że śniadanie to najważniejszy posiłek, prowadząca zdradzi przepis na pożywny omlet z szynką, pomidorkami i kiełkami. Do takiego dania najlepiej pasują chrupiące grzanki z pieczywa razowego. Po lekkim śniadaniu czas na niskokaloryczny, a jednocześnie pełnowartościowy obiad. Najzdrowsze są warzywa sezonowe, dlatego Ania przygotuje rozmarynowego kurczaka z pieczonymi warzywami korzeniowymi. Na koniec propozycja dla amatorów ryb. Widzowie dowiedzą się, jak przyrządzić aromatycznego pstrąga. Prowadząca upiecze rybę w soli.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Anna Starmach gospodarz
Zobacz także
- Pyszne 25 (1/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 30 listopada na 1 grudnia 4:05
- Pyszne 25 (2/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 30 listopada na 1 grudnia 4:40
- Pyszne 25 (3/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 1 na 2 grudnia 3:50
- Pyszne 25 (4/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 1 na 2 grudnia 4:25
- Pyszne 25 (6/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 7 na 8 grudnia 4:45