Pyszne 25 (2/8)
W skrócie: | Ania pokaże, jak przygotować rybę. Na początek zdradzi przepis na pstrąga z grilla podawanego ze szparagami oraz sałatką. Przy okazji widzowie poznają kilka praktycznych wskazówek kulinarnych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Anna Starmach piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie dostaną od ekspertki gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Prowadząca zdradzi, jak przyrządzić na trzy sposoby pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser poda recepturę na kruche ciasto w wielu odsłonach. Część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior.
Ania Starmach pokaże, jak przygotować wyborną rybę. Na początek zdradzi prosty i szybki przepis na pstrąga z grilla podawanego z zielonymi szparagami oraz sałatką. Przy okazji widzowie poznają kilka praktycznych wskazówek kulinarnych. Dowiedzą się m.in., jak sprawdzić, czy ryba jest świeża, a także co zrobić, by awokado nie straciło swojego koloru. Prowadząca poda również wyjątkowo nieskomplikowane przepisy na pasty rybne, które można jeść z nachosami. Ania pokaże, jak przygotować tę popularną przekąskę. Na zakończenie odcinka znajdzie się też coś dla miłośników Wysp Brytyjskich oraz fast foodów, czyli fish and chips w wersji domowej.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Anna Starmach gospodarz
Zobacz także
- Pyszne 25 (12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 21 na 22 grudnia 4:05