Przystanek slow food 5: Kuchnia ulanowskich flisaków (5)
magazyn kulinarny Polska 2023
Reżyseria: | Michał Bandurski |
---|---|
W skrócie: | Ulanów to stolica polskiego flisactwa. Twórcy odcinka spotykają osoby zaangażowane w zachowanie tej tradycji. Opowiadają o ich kulinarnych zwyczajach i poznają recepturę tradycyjnego kociołka. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 1 lutego za 12 dni |
5:50 | TVP HD |
Opis
Bohaterami serii są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury.Twórcy próbują poznać i zrozumieć ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
W dzisiejszym odcinku przenosimy się do Ulanowa, znanego jako stolica polskiego flisactwa, aby poznać osoby zaangażowane w zachowanie tej unikalnej tradycji. Opowiemy o kulinarnych zwyczajach ludzi transportujących drewno do Gdańska, którzy musieli spożywać pożywne i praktyczne posiłki. Poznamy recepturę tradycyjnego flisackiego kociołka, który wspólnie przyrządzimy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Michał Bandurski reżyseria
Zobacz także
- Przystanek slow food 5: Paprykarz szczeciński (3) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 24 na 25 stycznia 5:50
- Przystanek slow food 5: Polski kawior (4) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 25 na 26 stycznia 5:50