Przystanek slow food 3: Kuchnia pogranicza polsko-litewskiego (8)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Puńsk to jedyne miasto w Polsce, gdzie Litwini stanowią narodowościową większość. Poznamy bliżej ich kuchnię. Pokażemy, jak przygotowują kindziuk dojrzewający w pęcherzu lub żołądku wieprzowym. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 4 maja za 13 dni |
5:50 | TVP HD |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, którzy zrezygnowali z wyścigu szczurów. Postanowili zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe odżywianie się.
Puńsk to jedyne miasto w Polsce, gdzie Litwini stanowią narodowościową większość. W programie poznamy bliżej ich przeplatające się kulinarne tradycje. Pokażemy, jak przygotowują kindziuk dojrzewający w pęcherzu lub żołądku wieprzowym.
Zobacz także
- Przystanek slow food 3: Łosoś wędzony Pana Kazimierza Dobrzyckiego (5) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 25 na 26 kwietnia 5:50
- Przystanek slow food 3: Anna Skowrońska i jej ekologiczne pstrągi (6) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 26 na 27 kwietnia 5:50
- Przystanek slow food 3: Kuchnia Tatarów polskich (7) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 2 na 3 maja 5:50