Przystanek slow food 3: Kuchnia pogranicza polsko-litewskiego (8)

Przystanek slow food 3: Kuchnia pogranicza polsko-litewskiego (8)

magazyn kulinarny Polska 2022   b.o.
W skrócie:Puńsk to jedyne miasto w Polsce, gdzie Litwini stanowią narodowościową większość. Poznamy bliżej ich kuchnię. Pokażemy, jak przygotowują kindziuk dojrzewający w pęcherzu lub żołądku wieprzowym.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Bohaterami programu są ludzie, którzy zrezygnowali z wyścigu szczurów. Postanowili zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe odżywianie się.

Puńsk to jedyne miasto w Polsce, gdzie Litwini stanowią narodowościową większość. W programie poznamy bliżej ich przeplatające się kulinarne tradycje. Pokażemy, jak przygotowują kindziuk dojrzewający w pęcherzu lub żołądku wieprzowym.