Przystanek slow food 3: Anna Skowrońska i jej ekologiczne pstrągi (6)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Anna Skowrońska prowadzi gospodarstwo rybackie pod Słupskiem. Hodowane w nim ryby to jedyne w kraju certyfikowane ekologiczne pstrągi. W programie także o rybim białku i jego zastosowaniu w diecie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 21 marca za 11 dni |
11:25 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, którzy zrezygnowali z wyścigu szczurów. Postanowili zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe odżywianie się.
Bohaterką odcinka jest Anna Skowrońska, która prowadzi gospodarstwo rybackie pod Słupskiem. Hodowane w nim ryby to jedyne w kraju certyfikowane ekologiczne pstrągi. W programie poruszono temat rybiego białka i jego zastosowaniu w diecie.
Zobacz także
- Przystanek slow food 3: Szparagi Hanny i Olgierda Religioni (1) - magazyn kulinarny - sobota, 15 marca 11:35
- Przystanek slow food 3: Legendarny polski nabiał - jak odróżnić oryginał od surogatu (2) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 17 marca 11:10
- Przystanek slow food 3: Folwark Kamyk Bartelaków (3) - magazyn kulinarny - wtorek, 18 marca 11:15
- Przystanek slow food 3: Nadbużański Zaścianek Elżbiety i Zbigniewa Aftaruków (4) - magazyn kulinarny - środa, 19 marca 11:20
- Przystanek slow food 3: Łosoś wędzony Pana Kazimierza Dobrzyckiego (5) - magazyn kulinarny - czwartek, 20 marca 11:40
- Przystanek slow food 3: Kuchnia Tatarów polskich (7) - magazyn kulinarny - sobota, 22 marca 11:15