Makłowicz w drodze (9/10)
W skrócie: | Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 5 marca za 11 dni |
17:25 | Food Network |
Opis
Kulinarno-podróżniczy programu Roberta Makłowicza, który proponuje widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.
Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji, żniwach ryżowych czy skrytych w lesie ruinach miasta z czasów królestwa Czenla z VII w. Mieszkańcy odwiedzanej przez Makłowicza wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy, piekąc mu na powitanie prosiaka na ruszcie i urządzają wielkie przyjęcie z muzyką. Widzowie zobaczą kompleks świątynny Angkor Wat oraz miasto Siem Reap, w którym można spróbować pieczonych pająków i larw. Robert Makłowicz wybiera bakłażany po khmersku z ryżem i smażony makaron. Samodzielnie przyrządza natomiast wieprzowinę z imbirem po kambodżańsku.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w drodze (2/10) - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 7:45 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w drodze (3/11) - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 12:55
- Makłowicz w drodze (3/10) - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 23:30
- Makłowicz w drodze (10) - magazyn kulinarny - niedziela, 23 lutego 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze - magazyn kulinarny - niedziela, 23 lutego 7:20 i 12 późniejszych emisji
- Makłowicz w drodze (1/10) - magazyn kulinarny - niedziela, 23 lutego 7:45 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w drodze (4/11) - magazyn kulinarny - niedziela, 23 lutego 12:20
- Makłowicz w drodze (5/11) - magazyn kulinarny - niedziela, 23 lutego 12:55
- Makłowicz w drodze (4/10) - magazyn kulinarny - środa, 26 lutego 16:15
- Makłowicz w drodze (5/10) - magazyn kulinarny - środa, 26 lutego 16:50