Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 25 lutego za 3 dni |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
środa, 26 lutego za 4 dni |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 14:50
- Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Bosacka daje radę: Pierogi (2) - magazyn poradnikowy - noc pon./wt., 24 na 25 lutego 3:20 i 2 późniejsze emisje