Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 19 kwietnia za 4 dni |
16:25 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Tym razem na stole zagoszczą dania o wyrazistym kwaśnym smaku - kapuśniak oraz żur.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Polskę: Schabowy (5) - magazyn kulinarny - sobota, 19 kwietnia 8:00
- Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 8:00
- Jakubiak rozgryza Polskę: Żur (2) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 16:25