Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 21 listopada dziś |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
piątek, 22 listopada jutro |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Tym razem na stole zagoszczą dania o wyrazistym kwaśnym smaku - kapuśniak oraz żur.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Polskę: Żur (2) - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Bigos (3) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 25 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Pyzy (4) - magazyn kulinarny - wtorek, 26 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Schabowy (5) - magazyn kulinarny - środa, 27 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6) - magazyn kulinarny - czwartek, 28 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Zrazy (7) - magazyn kulinarny - piątek, 29 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 grudnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9) - magazyn kulinarny - wtorek, 3 grudnia 15:25