Jakubiak rozgryza Maderę (4)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Łowiska wokół Madery obfitują w ryby i owoce morza. Tomek Jakubiak na targu w Funchal ogląda ogromne tuńczyki i typowe dla Madery ryby - pałasze. W nadmorskim barze spróbuje przepysznej zupy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 23 listopada pojutrze |
8:00 | CANAL+ Kuchnia |
niedziela, 24 listopada za 3 dni |
12:00 | CANAL+ Kuchnia |
niedziela, 24 listopada za 3 dni |
21:25 | CANAL+ Kuchnia |
sobota, 30 listopada za 9 dni |
16:25 | CANAL+ Kuchnia |
sobota, 30 listopada za 9 dni |
23:45 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znakomite wina. Tomasz Jakubiak odwiedzi miejscowe restauracje i targi oferujące lokalne produkty.
Łowiska wokół malowniczego archipelagu Madery obfitują w ryby i owoce morza. Większość miejscowych potraw opiera się właśnie na tych właśnie składnikach. Tomek Jakubiak na targu Mercado dos Lavradores w Funchal ogląda ogromne tuńczyki i typowe dla Madery ryby - pałasze. W niewielkim nadmorskim barze spróbuje przepysznej zupy i kilku innych ciekawych dań.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Maderę (3) - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 16:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Maderę: Smaki Madery (1) - magazyn kulinarny - sobota, 30 listopada 8:00