Jakubiak rozgryza Maderę: Egzotyczne owoce (2)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Targ w Funchal słynie z bogactwa tropikalnych owoców. Stragany uginają się tu pod ciężarem mango, marakui, bananów czy ananasów. Zafascynowany tym widokiem Tomasz Jakubiak wybiera się na plantację. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 8 listopada za 7 dni |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
sobota, 9 listopada za 8 dni |
8:00 | CANAL+ Kuchnia |
niedziela, 10 listopada za 9 dni |
12:00 | CANAL+ Kuchnia |
niedziela, 10 listopada za 9 dni |
21:25 | CANAL+ Kuchnia |
poniedziałek, 11 listopada za 10 dni |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znakomite wina. Tomasz Jakubiak odwiedzi miejscowe restauracje i targi oferujące lokalne produkty.
Targ w Funchal słynie z bogactwa pysznych, tropikalnych owoców. Stragany uginają się tu pod ciężarem mango, marakui, bananów czy ananasów. Zafascynowany tym widokiem Tomasz Jakubiak wybiera się na plantację, gdzie są one uprawiane. Zamierza spróbować egzotycznych koktajli.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Maderę: Ryby i owoce morza (4) - magazyn kulinarny - sobota, 2 listopada 8:00 i 4 późniejsze emisje
- Jakubiak rozgryza Maderę: Smaki Madery (1) - magazyn kulinarny - niedziela, 3 listopada 12:00 i 5 późniejszych emisji
- Jakubiak rozgryza Maderę: Niedzielny targ (3) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 11 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja