Jakubiak rozgryza Maderę: Egzotyczne owoce (2)

Jakubiak rozgryza Maderę: Egzotyczne owoce (2)

magazyn kulinarny Polska 2024   od 12 lat
W skrócie:Targ w Funchal słynie z bogactwa tropikalnych owoców. Stragany uginają się tu pod ciężarem mango, marakui, bananów czy ananasów. Zafascynowany tym widokiem Tomasz Jakubiak wybiera się na plantację.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 8 listopada
za 7 dni
15:25 CANAL+ Kuchnia
sobota, 9 listopada
za 8 dni
8:00 CANAL+ Kuchnia
niedziela, 10 listopada
za 9 dni
12:00 CANAL+ Kuchnia
niedziela, 10 listopada
za 9 dni
21:25 CANAL+ Kuchnia
poniedziałek, 11 listopada
za 10 dni
14:50 CANAL+ Kuchnia

Opis

Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znakomite wina. Tomasz Jakubiak odwiedzi miejscowe restauracje i targi oferujące lokalne produkty.

Targ w Funchal słynie z bogactwa pysznych, tropikalnych owoców. Stragany uginają się tu pod ciężarem mango, marakui, bananów czy ananasów. Zafascynowany tym widokiem Tomasz Jakubiak wybiera się na plantację, gdzie są one uprawiane. Zamierza spróbować egzotycznych koktajli.

Zobacz także