Jakubiak rozgryza Maderę (3)

Jakubiak rozgryza Maderę (3)

magazyn kulinarny Polska 2024   od 12 lat
W skrócie:Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, przyprawy oraz wina.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
niedziela, 20 października
za 13 dni
12:00 CANAL+ Kuchnia
niedziela, 20 października
za 13 dni
17:20 CANAL+ Kuchnia
niedziela, 20 października
za 13 dni
21:25 CANAL+ Kuchnia

Opis

Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znakomite wina. Tomasz Jakubiak odwiedzi miejscowe restauracje i targi oferujące lokalne produkty.

Tomasz Jakubiak wyprawia się w głąb wyspy na odbywający się tu co tydzień targ farmerski. Na to wydarzenie ściągają tu całe rodziny. Nie tylko prowadzą tu handel i robią zakupy, ale też spotykają się ze znajomymi i biesiadują w niewielkich barach. Kucharz z Polski dołączy do zabawy i spróbuje miejscowych specjałów.

Zobacz także