Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 14 listopada za 7 dni |
7:25 | Fokus TV |
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
W programie o syropie klonowym, chipsach z polenty oraz czekoladowych wodospadach
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (14) - serial dokumentalny - sobota, 9 listopada 12:00
- Fabryka jedzenia: Hill of Beans (15) - serial dokumentalny - sobota, 9 listopada 12:30
- Fabryka jedzenia: Welch Rare-Bite (16) - serial dokumentalny - niedziela, 10 listopada 12:00
- Fabryka jedzenia: The Name's Boondi (17) - serial dokumentalny - niedziela, 10 listopada 12:30
- Fabryka jedzenia (25) - serial dokumentalny - poniedziałek, 11 listopada 7:25
- Fabryka jedzenia (26) - serial dokumentalny - wtorek, 12 listopada 7:25
- Fabryka jedzenia (1) - serial dokumentalny - środa, 13 listopada 7:25
- Fabryka jedzenia: Abba Zaba Doo! (18) - serial dokumentalny - sobota, 16 listopada 12:00
- Fabryka jedzenia: The Rocky Road (19) - serial dokumentalny - sobota, 16 listopada 12:30
- Fabryka jedzenia: Over the Rainbow (20) - serial dokumentalny - niedziela, 17 listopada 12:00