Fabryka jedzenia (17)
(Food Factory 3: The Perfect Burger)
W skrócie: | Widzowie zobaczą zakład, w którym każdego dnia powstaje ponad trzy miliony hamburgerów. Dowiedzą się też, jak uzyskuje się charakterystyczny kształt cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 28 kwietnia za 12 dni |
7:25 | Fokus TV |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
Tym razem wizyta w zakładzie, w którym każdego dnia powstaje ponad trzy miliony hamburgerów. Dowiemy się również, jak uzyskuje się charakterystyczny kształt cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki. Receptura meksykańskiej czekolady wytwarzanej w kształcie krążków jest oparta na tradycji, liczącej tysiące lat. Twórcy programu odwiedzają również przedsiębiorstwo, w którym zużywa się ogromne ilości sera do produkcji smakowitych enchilad.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (12) - serial dokumentalny - czwartek, 17 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia: From Candy to Baby (2) - serial dokumentalny - sobota, 19 kwietnia 12:00
- Fabryka jedzenia (3) - serial dokumentalny - sobota, 19 kwietnia 12:30
- Fabryka jedzenia: Get Fruity (4) - serial dokumentalny - niedziela, 20 kwietnia 12:00
- Fabryka jedzenia: Halloween 1 (5) - serial dokumentalny - niedziela, 20 kwietnia 12:30
- Fabryka jedzenia (13) - serial dokumentalny - poniedziałek, 21 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (14) - serial dokumentalny - wtorek, 22 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (15) - serial dokumentalny - środa, 23 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (16) - serial dokumentalny - czwartek, 24 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia: Halloween 2 (6) - serial dokumentalny - sobota, 26 kwietnia 12:00