Ewa gotuje (346)
W skrócie: | Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje bulion na perlicy i giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 25 listopada za 11 dni |
7:10 | Nowa TV |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje aromatyczny bulion na perlicy oraz giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. Słodkim zakończeniem posiłku będzie wyśmienita szarlotka, czyli kruche ciasto z jabłkami. Prowadząca użyje odmiany złota reneta.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (468) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 14 na 15 listopada 2:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (469) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 14 na 15 listopada 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (454) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 14 na 15 listopada 2:45
- Ewa gotuje (455) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 14 na 15 listopada 3:15
- Ewa gotuje (334) - magazyn kulinarny - piątek, 15 listopada 7:10
- Ewa gotuje (335) - magazyn kulinarny - piątek, 15 listopada 7:35
- Ewa gotuje (470) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 15 na 16 listopada 2:20 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (456) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 15 na 16 listopada 2:45
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 15 na 16 listopada 3:15
- Ewa gotuje (522) - magazyn kulinarny - sobota, 16 listopada 7:30 i 1 późniejsza emisja