Ewa gotuje (346)
W skrócie: | Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje bulion na perlicy i giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 9 kwietnia za 9 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje aromatyczny bulion na perlicy oraz giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. Słodkim zakończeniem posiłku będzie wyśmienita szarlotka, czyli kruche ciasto z jabłkami. Prowadząca użyje odmiany złota reneta.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (388) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 31 marca na 1 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (332) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 31 marca na 1 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (333) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 31 marca na 1 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (320) - magazyn kulinarny - wtorek, 1 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (321) - magazyn kulinarny - wtorek, 1 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (389) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 1 na 2 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (334) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 1 na 2 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (335) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 1 na 2 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (322) - magazyn kulinarny - środa, 2 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (323) - magazyn kulinarny - środa, 2 kwietnia 7:35