CANAL+ KuchniaProgram TV na Sobota 25.01.2025
- 6:00M jak mięso (3)
serial dokumentalny
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
- 6:35Smacznie świątecznie (6)
magazyn kulinarny
- 6:40Ugotuj mi, mamo! (4)
magazyn kulinarny
Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
- 7:15
- 8:00Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5)
magazyn kulinarny
Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
- 8:25M jak mięso 8 (5)
serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
- 8:55Więźniowie jabłek
film dokumentalny, Polska 2024
Nieoczywista historia owocu symbolizującego zarówno niewinność, jak i pokusę. Twórcy przyjrzą się wpływowi jabłek na kulturę, gospodarkę, tradycje i codzienne życie społeczeństw.
- 9:55ABC gotowania - kuchnia polska 2 (5)
magazyn kulinarny
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
- 10:25Słodka jak Sugar: Polskie jabłko (3)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz upiecze pięknie zdobioną kruchą szarlotkę z korzennymi nutami cynamonu i imbiru. Usmaży również bardzo proste w przygotowaniu racuchy z konfiturą z truskawek.
- 10:50Włoskie życie Sophie Grigson 2 (2)
serial dokumentalny
Sophie Grigson na dobre zadomowiła się w Ceglie Messapica nad Adriatykiem. Zgłębia tajniki lokalnej kuchni i tworzy własne przepisy. Inspiracją są dla niej potrawy, które jadła m.in. u sąsiadów.
- 11:20Francuskie wędrówki Julie 9 (4)
serial dokumentalny
Julie Andrieu znów wyrusza w drogę, aby spróbować ulubionych dań Francuzów. Mistrzyni sztuki kulinarnej podejrzy rozmaite patenty na przyrządzanie i doprawianie dań mięsnych, mącznych czy warzywnych.
- 12:25Przepisy Ainsleya na dobry nastrój (4)
serial dokumentalny
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
- 13:25Javier Peńa zjada świat: Portugalia (4)
serial dokumentalny
Młody hiszpański szef kuchni wyrusza w podróż, by odkryć bogactwo smaków w różnych zakątkach globu. Odwiedzi m.in. Sycylię, Maroko, Grecję, Tunezję, Japonię oraz Dublin, Kraków, Lublanę i Paryż.
- 14:25Bosacka daje radę 2: Pomidory (5)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
- 14:55Nie tylko kimchi (4)
magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
- 15:25ABC gotowania - kuchnia polska 2 (8)
magazyn kulinarny
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
- 15:55Dzień dobry, śniadanie: Zero waste (4)
magazyn kulinarny
Nie wszyscy zrywają się skoro świt, więc nie każdy zjada pierwszy posiłek z samego rana. Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji 'MasterChefa' - podzieli się przepisami na pyszne śniadania.
- 16:25Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Wyspiarskie życie (5)
serial dokumentalny
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
- 17:00M jak mięso 8 (5)
serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
- 17:30Bosacka daje radę 2: Dania wege (8)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
- 18:00Premiera: Mistrzowie przekąsek w akcji - Nowa Zelandia (4)
program rozrywkowy
Kulinarni mistrzowie Tom Sainsbury i Kim Crossman rzucają wyzwanie najlepszym szefom kuchni w Nowej Zelandii. Ich cel to odtworzenie ulubionych przysmaków mieszkańców malowniczych wysp.
- 18:55ABC gotowania - kuchnia amerykańska: Ciasta (4)
magazyn kulinarny
Amerykańskie dania podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Marieta Marecka pokaże, jak przygotować najpopularniejsze z nich. Zacznie od pożywnego śniadania, smażąc idealne naleśniki.
- 19:25Nie tylko kimchi (5)
magazyn kulinarny
Min i Kuba, polsko-koreańskie małżeństwo, zapraszają na wspólne gotowanie. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
- 19:55Kudłacze na motorach - znów w domu (7)
serial dokumentalny
David Myers i Si King wracają do północnej Anglii. Wyruszą z Lancashire do Nortumbrii. Podczas podróży zajrzą do cieszących się renomą restauracji i ciekawych pubów, by spróbować lokalnych specjałów.
- 20:45Smacznie świątecznie (5)
magazyn kulinarny
- 20:50Przepisy Ainsleya na dobry nastrój (4)
serial dokumentalny
Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
- 21:45M jak mięso 8 (5)
serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
- 22:15Dzień dobry, śniadanie: Na wynos (5)
magazyn kulinarny
Nie wszyscy zrywają się skoro świt, więc nie każdy zjada pierwszy posiłek z samego rana. Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji 'MasterChefa' - podzieli się przepisami na pyszne śniadania.
- 22:45Bosacka daje radę 2: Wędliny domowe (7)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
- 23:15Słodka jak Sugar 2 (5)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
- 23:45Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
- 0:15Nie tylko kimchi (5)
magazyn kulinarny
Min i Kuba, polsko-koreańskie małżeństwo, zapraszają na wspólne gotowanie. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
- 0:45John i Lisa - razem w kuchni 3 (7)
magazyn kulinarny
John Torode oraz Lisa Faulkner znów zapraszają do wspólnego gotowania, zdradzając przepisy na pyszne i efektowne dania. Realizując wspólnie kulinarną pasję, inspirują się wzajemnie.
- 1:40ABC gotowania - kuchnia turecka: Pieczywo tureckie (9)
magazyn poradnikowy
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
- 2:15Jakubiak lokalnie 3 (11)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak odkrywa lokalne smaki i aromaty. Prowadzący przypomina o istnieniu krajowych serów pleśniowych czy tradycyjnych jogurtów.
- 2:50David w Europie 4 (5)
magazyn poradnikowy
Zachwycające krajobrazy w połączeniu z bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi Półwysep Bałkański.
- 3:30Pasta i basta (2)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje krótkie przepisy na aromatyczne i pyszne włoskie dania
- 3:35Pasta i basta (3)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje krótkie przepisy na aromatyczne i pyszne włoskie dania
- 3:45Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (9)
magazyn kulinarny
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak przygotować jadłospis i robić zakupy, by nie marnować jedzenia. Przyrządzi dwa dania z łatwo dostępnych składników.
- 4:20Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (9)
magazyn kulinarny
Marta Dymek przeprowadza w kuchni rewolucję. Przekonuje mięsożerców do potraw wegańskich. Wśród jej gości znajdą się złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski i kucharki z baru mlecznego.
- 4:55365 obiadów Mariety Mareckiej (11)
magazyn kulinarny
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg prostych posiłków. W każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy.
- 5:30Czy na pewno umiesz gotować? 3 (2)
reality show
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI