Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 19 listopada za 12 dni |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
środa, 20 listopada za 13 dni |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1) - magazyn kulinarny - środa, 13 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Peka na wyspie Krk (2) - magazyn kulinarny - czwartek, 14 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Uliczne jedzenie w Zagrzebiu (3) - magazyn kulinarny - piątek, 15 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6) - magazyn kulinarny - środa, 20 listopada 15:25