CANAL+ KuchniaProgram TV na Sobota 28.12.2024
- 6:00John i Lisa - razem w kuchni 4 (9)
magazyn kulinarny
John Torode i Lisa Faulkner sięgają do swoich kulinarnych wspomnień z podróży, by przygotować potrawy z różnych stron świata. Spotkania w kuchni to dla nich okazja, by doskonalić swoje umiejętności.
- 6:45Ugotuj mi, mamo! 2 (4)
magazyn kulinarny
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
- 7:15
- 8:00Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1)
magazyn kulinarny
Mistrz kuchni wyrusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi i łowi dorady.
- 8:25M jak mięso 8 (1)
serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
- 8:55Domowa piekarnia Kucharskiego (11)
magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
- 9:25ABC gotowania - kuchnia polska 2 (1)
magazyn kulinarny
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
- 9:55Nie tylko kimchi (7)
magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
- 10:25Słodka jak Sugar 2 (7)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
- 10:50Włoskie życie Sophie Grigson (8)
serial dokumentalny
Sophie Grigson osiedla się w nadmorskim włoskim miasteczku Ceglie Messapica, wśród winnic i gajów oliwnych. Poznaje mieszkańców tego regionu, zgłębia też tradycje, smaki i potrawy Apulii.
- 11:20W ogródku warzywnym Julie (10)
serial dokumentalny
Dziennikarka Julie Andrieu jest znana z kulinarnych podróży. Tym razem zakłada ogród. To najlepszy sposób, by zawsze mieć pod ręką świeże składniki. Specjaliści pomogą jej wybrać najlepsze odmiany.
- 12:25Kudłacze na motorach - znów w domu 3 (8)
serial dokumentalny
David Myers i Si King udają się w podróż wzdłuż zachodniego wybrzeża Wielkiej Brytanii, szlakiem lokalnych specjałów, pubów i restauracji. Przemierzą dziesięć hrabstw - od Szkocji po Devon.
- 13:25Jamie Oliver - razem (5)
serial dokumentalny
Mistrz sztuki kulinarnej zaprasza bliskich na ucztę, którą mają wspólnie przygotować. Pokazuje, jak przyrządzić smaczne dania, nie spędzając długich godzin w kuchni. Zdradza przepisy m.in. na piknik.
- 14:25Bosacka daje radę 2: Kotlet mielony (1)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. W tym odcinku skupi się na daniu często goszczącym na polskich stołach - kotlecie mielonym.
- 14:55ABC gotowania - słodkości na Boże Narodzenie
magazyn kulinarny
Marieta Marecka zaprezentuje widzom trzy ciekawe przepisy świąteczne na ciasta i desery. Przygotuje tort makowy z pomarańczami, deser piernikowy, a także tiramisu z kandyzowaną skórką pomarańczową.
- 15:20Smacznie świątecznie (8)
magazyn kulinarny
- 15:25ABC gotowania - kuchnia polska 2 (4)
magazyn kulinarny
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
- 15:55Dzień dobry, śniadanie 2: Śniadania dla zdrowego brzucha (8)
magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka.
- 16:25Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Chiang Mai (1)
serial dokumentalny
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
- 17:00M jak mięso 8 (1)
serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
- 17:30Bosacka daje radę 2: Ziemniaki (4)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
- 18:00Świąteczna fabryka smaków Ainsleya
magazyn kulinarny
Ainsley Harriott zaprasza na świąteczną ucztę pełną smaków z różnych stron świata. Przyrządza kilka potraw na słono i słodko. Jego przyjęcie na długo pozostanie w pamięci gości.
- 18:55Rodzinne święta Donala (2)
magazyn kulinarny
Irlandzki kucharz Donal Skehan udowadnia, że przygotowanie świątecznej uczty dla rodziny nie musi oznaczać żmudnej pracy. Jako ojciec nie ma wiele czasu, stawia więc na proste i sprawdzone przepisy.
- 19:25Nie tylko kimchi (1)
magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
- 19:55Świąteczne patenty Jamiego (1)
magazyn kulinarny
Jamie Oliver dzieli się pomysłami na pyszne, proste i niedrogie potrawy. Na jego świątecznym stole będzie królował pieczony indyk z warzywami. W menu znajdą się też gnocchi, tarta, sałatka i deser.
- 20:50Świąteczne patenty Jamiego (2)
magazyn kulinarny
Jamie Oliver dzieli się pomysłami na pyszne, proste i niedrogie potrawy. Na jego świątecznym stole będzie królował pieczony indyk z warzywami. W menu znajdą się też gnocchi, tarta, sałatka i deser.
- 21:45M jak mięso 8 (1)
serial dokumentalny
Kulinarny duet sprawdzi, czym zajadali się "Chłopcy z ferajny". Podejrzy, jakie dania królowały na stole rodziny Corleone. Podpowie też, jak przyrządzić żeberka Franka Underwooda z "House of Cards".
- 22:15Dzień dobry, śniadanie: Chrupiące kanapki (1)
magazyn kulinarny
Finalistka "Master Chefa" Marta Chomacka podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie. Można je przygotować w krótkim czasie i serwować o dowolnej porze.
- 22:45Bosacka daje radę 2: Curry (3)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
- 23:15Słodka jak Sugar 2 (1)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
- 23:45Jakubiak rozgryza Polskę: Pyzy (4)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
- 0:15Nie tylko kimchi (1)
magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
- 0:45John i Lisa - razem w kuchni 3 (3)
magazyn kulinarny
John Torode oraz Lisa Faulkner znów zapraszają do wspólnego gotowania, zdradzając przepisy na pyszne i efektowne dania. Realizując wspólnie kulinarną pasję, inspirują się wzajemnie.
- 1:40ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.1 (5)
magazyn poradnikowy
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
- 2:10Jakubiak lokalnie (2)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak w każdym z odwiedzanych regionów szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania.
- 2:45David w Europie 2 (11)
magazyn poradnikowy
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
- 3:15Desery Dekera 3 (8)
magazyn kulinarny
Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
- 3:45Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (1)
magazyn kulinarny
Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak przygotować jadłospis i robić zakupy, by nie marnować jedzenia. Przyrządzi dwa dania z łatwo dostępnych składników.
- 4:20Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (4)
magazyn kulinarny
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na pyszne roślinne potrawy.
- 4:55365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (4)
magazyn kulinarny
Gospodyni podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania.
- 5:30Czy na pewno umiesz gotować? 7 (9)
reality show
W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Na początek Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI