CANAL+ KuchniaProgram TV na Sobota 14.09.2024
- 6:00John i Lisa - razem w kuchni 3 (4)
magazyn kulinarny
John Torode oraz Lisa Faulkner znów zapraszają do wspólnego gotowania, zdradzając przepisy na pyszne i efektowne dania. Realizując wspólnie kulinarną pasję, inspirują się wzajemnie.
- 6:45Ugotuj mi, mamo! 2 (10)
magazyn kulinarny
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
- 7:15
- 8:00Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1)
magazyn kulinarny
Mistrz kuchni wyrusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi i łowi dorady.
- 8:25M jak mięso 7 (4)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
- 8:55Domowa piekarnia Kucharskiego 5: Wypieki razowe (4)
magazyn kulinarny
Prowadzący Piotr Kucharski proponuje kolejne przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Widzowie poznają receptury na wypieki razowe, na słono, na słodko, na zakwasie oraz z ziarnami.
- 9:25ABC gotowania - kuchnia hiszpańska: Warzywa (5)
magazyn poradnikowy
Widzowie poznają tajniki gotowania hiszpańskich potraw.
- 9:55Dzień dobry, śniadanie: Pomysł na jajka (2)
magazyn kulinarny
Nie wszyscy zrywają się skoro świt, więc nie każdy zjada pierwszy posiłek z samego rana. Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji 'MasterChefa' - podzieli się przepisami na pyszne śniadania.
- 10:25Premiera: Słodka jak Sugar 2 (2)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, przygotuje klasyczne słodkości. Na początek poda eklery w dwóch wersjach: z polewą czekoladową i z kruszonką. Następnie zaserwuje aksamitny mus czekoladowy.
- 10:55Bosacka daje radę: Pierogi (2)
magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
- 11:25Przez żołądek do serca (2)
reality show
Gino D'Acampo zaprasza kilkoro singli do swojej wilii, gdzie otwiera szkołę kulinarną. Wspólne gotowanie może sprawić, że uczestnicy znajdą swoją drugą połowę. Nie obędzie się bez zabawnych sytuacji.
- 12:25Javier Peńa zjada świat: Bari (6)
serial dokumentalny
Młody hiszpański szef kuchni wyrusza w podróż, by odkryć bogactwo smaków w różnych zakątkach globu. Odwiedzi m.in. Sycylię, Maroko, Grecję, Tunezję, Japonię oraz Dublin, Kraków, Lublanę i Paryż.
- 13:25Jamie & Jimmy's Food Fight Club 6 (8)
serial dokumentalny
Jamie Oliver i Jimmy Doherty konfrontują swoje dania z potrawami zapraszanych do studia celebrytów. W tym sezonie kucharze skupiają się na przepisach, które zajmują wyjątkowe miejsce w sercach gwiazd.
- 14:25Bosacka daje radę 2: Pomidory (5)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
- 14:55Słodka jak Sugar 2 (2)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, przygotuje klasyczne słodkości. Na początek poda eklery w dwóch wersjach: z polewą czekoladową i z kruszonką. Następnie zaserwuje aksamitny mus czekoladowy.
- 15:25ABC gotowania - kuchnia hiszpańska: Paella (6)
magazyn poradnikowy
Widzowie poznają tajniki gotowania hiszpańskich potraw.
- 15:55Dzień dobry, śniadanie 2: Śniadanie świąteczne (1)
magazyn kulinarny
Martyna Chomacka proponuje porcję przepisów na pierwszy posiłek dnia. Przyrządzi dania, które wzmocnią odporność i zadziałają prozdrowotnie. Zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc.
- 16:25Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
- 17:00M jak mięso 5: Żebra wołowe (4)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
- 17:30Bosacka daje radę: Barszcz czerwony (5)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka, która od lat zajmuje się tematyką zdrowego żywienia, przygotuje barszcz czerwony. Zupa ta pojawia się na świątecznym stole wielu Polaków. Jak jest receptura prowadzącej?
- 18:00Wyjątkowe smaki miast: Majorka (6)
program rozrywkowy
Fred Sirieix wraz z cenionymi szefami kuchni i krytykami kulinarnymi odwiedza różne zakątki świata, by skosztować lokalnych przysmaków. Kucharze i recenzenci zaprezentują mu swoje ulubione lokalne.
- 18:55ABC gotowania - kuchnia włoska (10)
magazyn poradnikowy
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
- 19:25Dzień dobry, śniadanie 2: Śniadanie świąteczne (1)
magazyn kulinarny
Martyna Chomacka proponuje porcję przepisów na pierwszy posiłek dnia. Przyrządzi dania, które wzmocnią odporność i zadziałają prozdrowotnie. Zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc.
- 19:55Fabryka smaków Ainsleya (9)
magazyn kulinarny
Kucharz Ainsley Harriott zaprasza przyjaciół do wspólnego gotowania ulubionych dań, udowadniając, że smakowite potrawy poprawiają humor. Korzysta z wysokiej jakości składników z lokalnych targowisk.
- 20:50Fabryka smaków Ainsleya (10)
magazyn kulinarny
Kucharz Ainsley Harriott zaprasza przyjaciół do wspólnego gotowania ulubionych dań, udowadniając, że smakowite potrawy poprawiają humor. Korzysta z wysokiej jakości składników z lokalnych targowisk.
- 21:45M jak mięso 4: Indie (4)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
- 22:15Zgrillowani 3: Stek rzeźnika oraz kurczak cacciatore (5)
magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
- 22:45Bosacka daje radę 2: Pomidory (5)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka kolejny raz pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety.
- 23:15Słodka jak Sugar 2 (2)
magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz, czyli Sugarlady, przygotuje klasyczne słodkości. Na początek poda eklery w dwóch wersjach: z polewą czekoladową i z kruszonką. Następnie zaserwuje aksamitny mus czekoladowy.
- 23:45Jakubiak rozgryza Polskę 2: Ozorki, podroby (9)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
- 0:15Z miłości do chleba (4)
serial dokumentalny
Andrew Connole, założyciel piekarni Sonoma w Australii, wyrusza w kulinarną, pełną inspiracji podróż, by skosztować chleba z różnych stron świata. Odwiedza Ateny, San Francisco, Wiedeń i Maltę.
- 0:45Powrót do River Cottage (2)
serial dokumentalny
Dokumentaliści udają się na farmę prowadzoną od 1998 roku w River Cottage w hrabstwie Dorset przez szefa kuchni Hugh Fearnleya-Whittingstalla. Przyglądają się codziennemu życiu blisko natury.
- 1:40Czekolada według Rachel Khoo (5)
serial dokumentalny
Znawczyni sztuki kulinarnej i autorka książek, Rachel Khoo, odwiedza renomowane europejskie wytwórnie czekolady. Pokazuje, jakich składników użyć, by stworzyć niebanalne połączenia.
- 2:10Jakubiak lokalnie 2 (8)
magazyn kulinarny
Tomek Jakubiak jeździ po Polsce i poszukuje nowych lub zapomnianych smaków, które są dla niego punktem wyjścia do własnych przepisów.
- 2:40David w Europie 3 (9)
magazyn poradnikowy
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
- 3:10Desery Dekera (3)
magazyn kulinarny
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
- 3:35Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek (7)
magazyn kulinarny
Jagna Niedzielska, popularyzatorka nurtu zero waste, prezentuje sposoby na gotowanie bez marnowania żywności. Radzi, jak efektywnie wykorzystywać dostępne w kuchni produkty, by zminimalizować straty.
- 4:05Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (7)
magazyn kulinarny
Marta Dymek przeprowadza w kuchni rewolucję. Przekonuje mięsożerców do potraw wegańskich. Wśród jej gości znajdą się złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski i kucharki z baru mlecznego.
- 4:35365 obiadów Mariety Mareckiej (13)
magazyn kulinarny
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg prostych posiłków. W każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy.
- 5:05Czy na pewno umiesz gotować zdrowo? (3)
reality show
Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności Polaków. Szef kuchni i restaurator skupia się na prozdrowotnych aspektach jedzenia. Pokazuje proste patenty i triki, które sprawdzą się w każdej kuchni.
- 5:30Czy na pewno umiesz gotować zdrowo? (4)
reality show
Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności Polaków. Szef kuchni i restaurator skupia się na prozdrowotnych aspektach jedzenia. Pokazuje proste patenty i triki, które sprawdzą się w każdej kuchni.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI