![CANAL+ Kuchnia](http://media.teleman.pl/logos/m/98.png?v=1635947379)
CANAL+ KuchniaProgram TV na Poniedziałek 15.07.2024
6:00
Najlepsze ciasto w całej Francji (36)reality show
W szranki stają amatorzy sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach eliminacji zgłasza wypiek. Jury wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach.
6:55
Ugotuj mi, mamo! 3 (9)magazyn kulinarny
Daria Ładocha gotuje razem z mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz pomysłów na dania dzieli się praktycznymi radami dotyczącymi zdrowego odżywiania.
7:20
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pradawne zboża (8)magazyn kulinarny
Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem.
7:45
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (6)magazyn kulinarny
Prowadząca dzieli się pomysłami na oszczędne zakupy i smaczne dania. Prezentuje m.in. przepisy na potrawy wielkanocne i posiłki z grilla. Przekonuje, że gotowanie z dziećmi może być przyjemnością.
- 8:15
10:15
David Rocco w zaciszu domowej kuchni (19)serial dokumentalny
David Rocco zaprasza do domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży.
10:45
David Rocco w zaciszu domowej kuchni (20)serial dokumentalny
David Rocco zaprasza do domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży.
- 11:15
- 12:15M jak mięso 7 (1)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
- 12:50M jak mięso 7 (2)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
- 13:20Jamie Oliver: 5 składników 2 (1)
magazyn kulinarny
Znany szef kuchni Jamie Oliver przygotowuje kolejne smakowite dania, które składają się jedynie z pięciu składników. W każdym z odcinków kucharz prezentuje cztery niepowtarzalne potrawy.
- 13:50Jamie Oliver: 5 składników 2 (2)
magazyn kulinarny
Znany szef kuchni Jamie Oliver przygotowuje kolejne smakowite dania, które składają się jedynie z pięciu składników. W każdym z odcinków kucharz prezentuje cztery niepowtarzalne potrawy.
14:20
ABC gotowania - kuchnia grecka: Potrawy mięsne (4)magazyn poradnikowy
Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i dobre jedzenie to atuty Grecji. Marieta Marecka w nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni.
14:50
Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Phnom Penh - stolica Kambodży (7)serial dokumentalny
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
15:25
Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Tam, gdzie pieprz rośnie - Kampot (8)serial dokumentalny
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
15:55
W ogródku warzywnym Julie (8)serial dokumentalny
Dziennikarka Julie Andrieu jest znana z kulinarnych podróży. Tym razem zakłada ogród. To najlepszy sposób, by zawsze mieć pod ręką świeże składniki. Specjaliści pomogą jej wybrać najlepsze odmiany.
16:55
U sąsiadów w kuchni 12 (4)serial dokumentalny
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem lokalnych smaków. Przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.
17:20
U sąsiadów w kuchni 12 (5)serial dokumentalny
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem lokalnych smaków. Przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.
- 17:50Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo (2)
serial dokumentalny
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
- 18:50Herbarium 6 (2)
serial dokumentalny
Katerina Winterova to aktorka, prezenterka i propagatorka zdrowia, która ukazuje zalety życia w zgodzie z naturą. Opowiada o dobroczynnych właściwościach roślin i innych naturalnych składników.
19:20
M jak mięso 5: Wątróbka (2)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
19:50
Tom Kerridge grilluje (4)magazyn kulinarny
Brytyjski szef kuchni prezentuje swoje pomysły na dania z grilla. Udowadnia, że na rozżarzonych węglach można przyrządzić wszystko - począwszy od różnych rodzajów mięsa i ryb, po warzywa i owoce.
20:25
Tom Kerridge grilluje (5)magazyn kulinarny
Brytyjski szef kuchni prezentuje swoje pomysły na dania z grilla. Udowadnia, że na rozżarzonych węglach można przyrządzić wszystko - począwszy od różnych rodzajów mięsa i ryb, po warzywa i owoce.
21:00
Anthony Bourdain: Bez rezerwacji 7: El Bulli (12)serial dokumentalny
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, w poszukiwaniu kulinarnych przysmaków. Tym razem smakosz globtroter odwiedzi m.in. Haiti, Japonię, Kubę i Brazylię.
21:55
M jak mięso 4: Brazylia (5)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
22:25
Domowa piekarnia Kucharskiego (6)magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
- 23:00Curtis Stone: smaki z moich podróży (1)
serial dokumentalny
Mistrz kulinarny Curtis Stone, który prowadzi restaurację Maude w Los Angeles, szuka inspiracji. Odwiedza m.in. region Rioja w Hiszpanii, Lombardię i Umbrię we Włoszech oraz Kalifornię.
- 23:30Curtis Stone: smaki z moich podróży (2)
serial dokumentalny
Mistrz kulinarny Curtis Stone, który prowadzi restaurację Maude w Los Angeles, szuka inspiracji. Odwiedza m.in. region Rioja w Hiszpanii, Lombardię i Umbrię we Włoszech oraz Kalifornię.
0:00
Herbarium 9 (5)serial dokumentalny
Katerina Winterova pokazuje bogactwo roślin, które są stosowane w medycynie. Wybiera się do miejscowości Kuks w pobliżu polskiej granicy, gdzie odwiedza doskonale zachowaną XVIII-wieczną aptekę.
0:40
Herbarium 9 (6)serial dokumentalny
Katerina Winterova pokazuje bogactwo roślin, które są stosowane w medycynie. Wybiera się do miejscowości Kuks w pobliżu polskiej granicy, gdzie odwiedza doskonale zachowaną XVIII-wieczną aptekę.
1:10
Desery Dekera 2 (1)magazyn kulinarny
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
1:40
Co je Borowicz na Śląsku? (3)serial dokumentalny
Adam Borowicz podróżuje po Śląsku. Zagłębia się w wiejskie tradycje i przygląda się nowoczesnemu miastu. Używa darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze regionalne dania.
2:10
Jakubiak lokalnie 4 (5)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak rusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków. Interesują go potrawy zakorzenione w naszej kulturze, lecz nieco zapomniane.
2:40
David w Europie 3 (8)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
3:10
Najlepsze ciasto w całej Francji (19)reality show
W szranki stają amatorzy sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach eliminacji zgłasza wypiek. Jury wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach.
4:05
Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (5)magazyn kulinarny
Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
4:35
365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (3)magazyn kulinarny
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. W każdym odcinku prowadząca zaprezentuje trzy nowe potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny.
5:05
Czy na pewno umiesz gotować? 7 (10)reality show
W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Na początek Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników.
5:30
Czy na pewno umiesz gotować? 7 (11)reality show
W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Na początek Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI