Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pradawne zboża (8)
magazyn kulinarny Polska 2021
Występują: | Piotr Kucharski |
---|---|
W skrócie: | Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 24 stycznia za 3 dni |
18:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem. Przygotuje również ciastka z płaskurki z kaszą gryczaną.
Występują (pokaż wszystkich)
Zobacz także
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo na zakwasie (5) - magazyn kulinarny - dziś, 21 stycznia 18:50
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Wypieki drożdżowe (6) - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 18:50
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Bułki (7) - magazyn kulinarny - czwartek, 23 stycznia 18:50
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Chleby drożdżowe (1) - magazyn kulinarny - niedziela, 26 stycznia 22:25
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo maślane (2) - magazyn kulinarny - sobota, 1 lutego 8:55 i 1 późniejsza emisja