Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pradawne zboża (8)
magazyn kulinarny Polska 2021
Występują: | Piotr Kucharski |
---|---|
W skrócie: | Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 30 grudnia za 12 dni |
7:20 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem. Przygotuje również ciastka z płaskurki z kaszą gryczaną.
Występują (pokaż wszystkich)
Zobacz także
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Chleby drożdżowe (1) - magazyn kulinarny - czwartek, 19 grudnia 7:20
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo maślane (2) - magazyn kulinarny - piątek, 20 grudnia 7:20
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo bezglutenowe (3) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 23 grudnia 7:20
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo do domowego fast food (4) - magazyn kulinarny - wtorek, 24 grudnia 7:20
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo na zakwasie (5) - magazyn kulinarny - środa, 25 grudnia 7:20
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Wypieki drożdżowe (6) - magazyn kulinarny - czwartek, 26 grudnia 7:20
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Bułki (7) - magazyn kulinarny - piątek, 27 grudnia 7:20