Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pradawne zboża (8)

Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pradawne zboża (8)

magazyn kulinarny Polska 2021   od 12 lat
Występują:Piotr Kucharski
W skrócie:Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 30 grudnia
za 12 dni
7:20 CANAL+ Kuchnia

Opis

Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.

Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem. Przygotuje również ciastka z płaskurki z kaszą gryczaną.