![CANAL+ Kuchnia](http://media.teleman.pl/logos/m/98.png?v=1635947379)
CANAL+ KuchniaProgram TV na Piątek 21.06.2024
6:00
Najlepsze ciasto w całej Francji (20)reality show
W szranki stają amatorzy sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach eliminacji zgłasza wypiek. Jury wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach.
6:55
Ugotuj mi, mamo! 2 (1)magazyn kulinarny
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
7:20
Domowa piekarnia Kucharskiego (4)magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
- 7:45365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (10)
magazyn kulinarny
Gospodyni podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania.
- 8:15
10:15
David Rocco w zaciszu domowej kuchni (3)serial dokumentalny
David Rocco zaprasza do domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży.
10:45
David Rocco w zaciszu domowej kuchni (4)serial dokumentalny
David Rocco zaprasza do domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży.
- 11:15
12:15
M jak mięso 2 (9)serial dokumentalny
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
12:50
M jak mięso 2 (10)serial dokumentalny
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
13:20
Jamie Oliver: 5 składników (3)magazyn kulinarny
Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
13:50
Jamie Oliver: 5 składników (4)magazyn kulinarny
Jamie Oliver prezentuje przepisy na pyszne dania. Kucharz wychodzi naprzeciw ludziom, którzy nie mają czasu na przygotowywanie skomplikowanych potraw. Łączy ze sobą jedynie pięć składników.
14:20
ABC gotowania - kuchnia turecka: Warzywa (6)magazyn poradnikowy
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
14:50
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Gulasz (1)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
15:25
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Rosół (2)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
15:55
Francuskie wędrówki Julie 9 (5)serial dokumentalny
Julie Andrieu znów wyrusza w drogę, aby spróbować ulubionych dań Francuzów. Mistrzyni sztuki kulinarnej podejrzy rozmaite patenty na przyrządzanie i doprawianie dań mięsnych, mącznych czy warzywnych.
16:55
U sąsiadów w kuchni 11 (1)serial dokumentalny
Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
17:20
U sąsiadów w kuchni 11 (2)serial dokumentalny
Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
17:50
Świat szefów kuchni 2 (3)serial dokumentalny
Opowieść o pochodzących z różnych części świata mistrzach kuchni, którzy kształcili się we Francji. Tworzą menu inspirowane rozmaitymi kulturami. Swoje tajniki ujawni m.in. Pierre Siewe z Kamerunu.
18:50
Jamie Oliver - jednogarnkowe cuda (4)magazyn kulinarny
Mistrz kulinarny pokazuje, jak przy minimalnym wysiłku osiągnąć smakowity efekt. Prezentuje przepisy na dania dla całej rodziny, których przygotowanie nie wiąże się ze stertą naczyń do zmywania.
19:20
M jak mięso 4: USA (8)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
19:50
David Rocco w Azji (11)serial dokumentalny
Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
20:25
David Rocco w Azji (12)serial dokumentalny
Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
- 21:00Postój z Anthonym Bourdainem: Londyn (6)
serial dokumentalny
Anthony Bourdain odwiedza największe miasta USA, Europy i Azji. W każdym z nich ogląda ciekawe miejsca i poznaje lokalne potrawy.
21:55
M jak mięso 6: Podroby (5)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
22:25
Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bułki na słono i słodko (2)magazyn kulinarny
Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Zrobi też bułki pszenne zwane knyplami i poda shokupan - chleb z Japonii.
23:00
Meksykański stół Pati 8 (1)serial dokumentalny
Mistrzyni sztuki kulinarnej wybiera się do mniej znanej części Meksyku, leżącego na zachodzie kraju stanu Sinaloa. Rozpoczyna swoją podróż w Culiacán. Następnie rusza wzdłuż wybrzeża oceanu.
23:30
Meksykański stół Pati 8 (2)serial dokumentalny
Mistrzyni sztuki kulinarnej wybiera się do mniej znanej części Meksyku, leżącego na zachodzie kraju stanu Sinaloa. Rozpoczyna swoją podróż w Culiacán. Następnie rusza wzdłuż wybrzeża oceanu.
0:00
Herbarium 7 (9)serial dokumentalny
Katerina Winterova sięga po przyprawy i składniki z różnych zakątków globu. Wiele z nich można uprawiać w ogródku, na balkonie albo parapecie. Gospodyni programu przedstawia ich właściwości.
0:40
Herbarium 7 (10)serial dokumentalny
Katerina Winterova sięga po przyprawy i składniki z różnych zakątków globu. Wiele z nich można uprawiać w ogródku, na balkonie albo parapecie. Gospodyni programu przedstawia ich właściwości.
1:10
Desery Dekera 3 (9)magazyn kulinarny
Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
1:40
Bitwa na smaki: David vs Matteo 2: Dania na szybko - Milena Sadurek (11)magazyn kulinarny
Drugi sezon kulinarnych potyczek Davida i Matteo. Francuski oraz włoski kucharz po raz kolejny skrzyżują noże i zawalczą o laur pierwszeństwa. W rolę sędziów wcielą się zaproszeni do studia goście.
2:10
Jakubiak lokalnie 2 (5)magazyn kulinarny
Tomek Jakubiak jeździ po Polsce i poszukuje nowych lub zapomnianych smaków, które są dla niego punktem wyjścia do własnych przepisów.
2:40
David w Europie (6)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud opowiada o tradycjach kulinarnych wybranych krajów Europy. Razem z gośćmi prezentuje specjały m.in. Rosji, Francji i Włoch.
3:15
Najlepsze ciasto w całej Francji (3)reality show
W szranki stają amatorzy sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach eliminacji zgłasza wypiek. Jury wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek (4)magazyn kulinarny
Popularna blogerka Marta Dymek w każdym odcinku próbuje przekonać zaproszonego gościa do kuchni wegetariańskiej. Prowadząca pokaże, jak zastąpić potrawy mięsne ich jarskimi wariacjami.
4:55
365 obiadów Mariety Mareckiej (5)magazyn kulinarny
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg prostych posiłków. W każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy.
5:30
Czy na pewno umiesz gotować? 4 (6)reality show
Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności kulinarne. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość niesmacznych dań.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI