Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Dalszy ciąg pełnej ciekawych spotkań i inspiracji kulinarnej podróży szlakiem lokalnych smaków. Autorzy przedstawiają ludzi prowadzących rodzinne firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur. Sprawdzają, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata. Zaglądają m.in. do Kordoby, na Lazurowe Wybrzeże i na Wyspy Zielonego Przylądka. Odwiedzają także region Connemara w Irlandii, góry Pindos w Grecji i kanton Valais w Szwajcarii. W każdym z tych miejsc przyglądają się, jak wygląda gotowanie zgodnie z zasadami slow food.
W tym odcinku
Widzowie przekonają się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata. Przystankami kulinarnej podróży są między innymi Kordoba oraz Wyspy Zielonego Przylądka.