ABC gotowania - kuchnia turecka: Warzywa (6)
magazyn poradnikowy Polska 2022
W skrócie: | Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia meksykańska: Warzywa (2) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 9:25 i 1 późniejsza emisja
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Pieczywo do kebaba (1) - magazyn poradnikowy - noc sob./niedz., 26 na 27 kwietnia 1:40
- Warzywa - film krótkometrażowy - niedziela, 27 kwietnia 12:00 i 4 późniejsze emisje
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Street food (2) - magazyn poradnikowy - noc sob./niedz., 3 na 4 maja 1:40