![Food Network](http://media.teleman.pl/logos/m/177.png?v=1635947377)
Food NetworkProgram TV na Piątek 21.02.2025
- 6:00Na tłusto i na grubo (1/12)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą, ma wyłonić zwycięzcę.
- 6:35Na tłusto i na grubo (2/12)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą, ma wyłonić zwycięzcę.
- 7:10Na tłusto i na grubo (3/12)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą, ma wyłonić zwycięzcę.
7:45
Symon gotuje w domu (8/13)magazyn kulinarny
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
8:20
Symon gotuje w domu (9/13)magazyn kulinarny
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
8:50
Symon gotuje w domu (10/13)magazyn kulinarny
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
9:25
Sexy kuchnia Magdy Gessler (1/8)magazyn kulinarny
Na stole zagości spaghetti a'la carbonara. Prowadząca wzbogaci je o wędzoną słoninę i szynkę prosciutto. Druga propozycja to kurczak faszerowany w hiszpańskiej tapenadzie.
9:55
Sexy kuchnia Magdy Gessler (2/8)magazyn kulinarny
Magda Gessler zaserwuje dorsza z vongole oraz z puree ziemniaczanym z porami i smażonymi karczochami. Według restauratorki dorsz musi znaleźć się w każdej kuchni.
10:30
Sexy kuchnia Magdy Gessler (3/8)magazyn kulinarny
Prowadząca robi knedle z morelami i marcepanem. Morele - jak się okazuje - to afrodyzjaki, podobnie jak goździki, z których zalewę przygotuje Magda. Doda do niej cynamon i aromat kwiatów pomarańczy.
11:00
Słodki biznes (23/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
11:35
Słodki biznes (24/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
- 12:10Kulinarny poker (2/8)
reality show
Uczestnicy losują karty. Na każdej są wytyczne, według których mają przyrządzić danie. Karty określają rodzaj potrawy, czas na jej przygotowanie oraz obowiązkowe składniki. Prowadzi Eric Adjepong.
- 13:10Posiekani (3/13)
teleturniej kulinarny
Kolejna odsłona konkursu kulinarnego, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik. Jurorzy zadecydują, kto zdobędzie 10 tysięcy dolarów.
- 14:10Akcja: Restauracja! (1/13)
reality show
Lee, właściciel restauracji w Colleyville w Teksasie, po 15 latach może utracić lokal. Robert Irvine stara się uratować restaurację. Dwudniowy proces transformacji pomaga zrozumieć Lee powody porażki.
15:10
Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Powroty (13)magazyn kulinarny
Podczas kulinarnej podróży po Stanach Zjednoczonych Guy Fieri odkrywa nowe, kreatywne odsłony klasycznych dań.
15:45
Kulinarne podróże z Guyem Fierim: Powroty (1/13)magazyn kulinarny
Guy Fieri odkrywa nowe odsłony klasycznych dań. W Kalifornii poznaje smak frytek z awokado i nietypowego burgera. W New Jersey testuje nóżki wieprzowe oraz żeberka w stylu St. Louis.
16:15
Sprytne pomysły Jagny (5/8)program rozrywkowy
Jagna podpowiada, jak wykorzystać końcówki warzyw, które zwykle lądują w koszu. Poszukując sprytnych patentów, przerabia szafkę na designerski mebel. Ponadto sprawdza, czy warto zachowywać paragony.
16:50
Z gruntu zdrowo (1/6)magazyn poradnikowy
Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
17:25
Z gruntu zdrowo (3/6)magazyn poradnikowy
W Woli Batorskiej Lucyna i Marek Gawłowie prowadzą ekologiczne gospodarstwo Słoneczna Zagroda. Tadeusz Muller przygląda się ich uprawie cebuli i rozmawia o tym popularnym warzywie.
18:00
Słodki biznes (14/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
18:30
Słodki biznes (16/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa cukierników wracają z nowymi pomysłami na słodkie wypieki. Znów muszą stawić czoło trudnym wyzwaniom. Zawsze mogą liczyć na wzajemne wsparcie.
- 19:05Apetyt na miłość (3/12)
program rozrywkowy
Damian ma dość przelotnych związków i chce się ustatkować. Ukończył studia budowlane, teraz prowadzi własną firmę. O jego względy zawalczy m.in. Liza, studentka dziennikarstwa.
20:05
Kuchenne rewolucje (5/14)program rozrywkowy
Restauracja Kaskada Smaku powstała pośród bloków. Właścicielka dotąd nie miała do czynienia z biznesem gastronomicznym. Mimo różnorodnej oferty klienci omijają lokal, który przynosi straty.
21:10
Dziecięce mistrzostwa wypieków (7/10)teleturniej kulinarny
Dwunastu młodych piekarzy przyjeżdża do specjalnej szkoły. Na miejscu tworzą niesamowite wypieki inspirowane najlepszymi momentami, jakie wydarzyły się w ich nowej placówce edukacyjnej.
- 22:15Apetyt na miłość (2/12)
program rozrywkowy
Sylwia uwielbia zwierzęta, a jej prawdziwą pasją są pandy. W domu dziewczyny można znaleźć wiele gadżetów z tymi misiami. O względy bohaterki odcinka będzie zabiegał m.in. instruktor krav magi.
23:15
Perfekcyjni gospodarze (12/40)serial dokumentalny
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
0:20
Z chlebem i oliwą (1/6)magazyn kulinarny
Prowadząca dzieli się swoimi przepisami na trzy wersje puszystej focaccii z aromatycznymi dodatkami oraz na lody czekoladowe z karmelowymi wafelkami.
- 0:55Posiekani (3/13)
teleturniej kulinarny
Kolejna odsłona konkursu kulinarnego, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik. Jurorzy zadecydują, kto zdobędzie 10 tysięcy dolarów.
- 1:55Kulinarny poker (2/8)
reality show
Uczestnicy losują karty. Na każdej są wytyczne, według których mają przyrządzić danie. Karty określają rodzaj potrawy, czas na jej przygotowanie oraz obowiązkowe składniki. Prowadzi Eric Adjepong.
- 2:45Akcja: Restauracja! (1/13)
reality show
Lee, właściciel restauracji w Colleyville w Teksasie, po 15 latach może utracić lokal. Robert Irvine stara się uratować restaurację. Dwudniowy proces transformacji pomaga zrozumieć Lee powody porażki.
3:35
Pyszne miejscówki (9/13)magazyn kulinarny
Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
4:25
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (11/12)magazyn poradnikowy
Eksperci sprawdzą, czy łosoś rzeczywiście zawiera toksyny. Wyjaśnią, czym różni się atlantycki od tego żyjącego dziko. Ekipa programu odwiedzi pierwszą hodowlę atlantyckiego łososia w Polsce.
- 5:00Słodka potyczka (1/6)
reality show
Pięciu piekarzy rywalizuje o awans do kolejnej rundy. Prowadząca program Joanna Gaines i reszta jury oceniają smak i prezentację potraw oraz kreatywność ich twórców.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI