Z gruntu zdrowo (3/6)
W skrócie: | W Woli Batorskiej Lucyna i Marek Gawłowie prowadzą ekologiczne gospodarstwo Słoneczna Zagroda. Tadeusz Muller przygląda się ich uprawie cebuli i rozmawia o tym popularnym warzywie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 31 marca za 13 dni |
3:30 | Food Network |
Opis
Psycholog Tadeusz Muller na co dzień zajmuje się tworzeniem i wdrażaniem food conceptów. Syn Magdy Gessler w swoim programie udowodnia, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Tadeusz jedzie na pola, by przekonać się na własne oczy, jak wyglądają uprawy, a w swojej kuchni pokazuje przepisy na dania, które są prawdziwymi bombami witaminowymi.
W Małopolsce Tadeusz odwiedza miejscowość Wola Batorska, gdzie Lucyna i Marek Gawłowie prowadzą ekologiczne gospodarstwo Słoneczna Zagroda. Prowadzący przygląda się ich bio uprawie cebuli i rozmawia o tym popularnym warzywie. Kucharz przekazuje pani Lucynie przepis na jajecznicę autorstwa jego cioci, a w swojej kuchni przyrządza domowy syrop z cebuli, zielony krem z dymki oraz cebulę nadziewaną soczewicą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tadeusz Müller gospodarz
Zobacz także
- Z gruntu zdrowo (1/6) - magazyn poradnikowy - noc sob./niedz., 29 na 30 marca 3:30
- Z gruntu zdrowo (2/6) - magazyn poradnikowy - noc sob./niedz., 29 na 30 marca 3:55
- Z gruntu zdrowo (4/6) - magazyn poradnikowy - noc niedz./pon., 30 na 31 marca 3:55