Food NetworkProgram TV na Czwartek 7.11.2024
- 6:00Słodkie pyszności (4/10)
magazyn kulinarny
Carol pokazuje swoją pasję do słodyczy, tłumacząc krok po kroku praktyczne przepisy, łatwe do odtworzenia w domu. Przy okazji przekazuje widzom wskazówki, które pomogą uniknąć wyrzucania składników.
- 6:35Słodkie pyszności (5/10)
magazyn kulinarny
Carol pokazuje swoją pasję do słodyczy, tłumacząc krok po kroku praktyczne przepisy, łatwe do odtworzenia w domu. Przy okazji przekazuje widzom wskazówki, które pomogą uniknąć wyrzucania składników.
- 7:10Słodkie pyszności (6/10)
magazyn kulinarny
Carol pokazuje swoją pasję do słodyczy, tłumacząc krok po kroku praktyczne przepisy, łatwe do odtworzenia w domu. Przy okazji przekazuje widzom wskazówki, które pomogą uniknąć wyrzucania składników.
- 7:45Brunch u Bobby'ego (1/13)
magazyn kulinarny
Bobby Flay zaprasza widzów do udziału w przygotowaniu brunchu. W towarzystwie koktajli prowadzący prezentuje swoje ulubione smaki - od słodkich po pikantne.
- 8:20Brunch u Bobby'ego (2/13)
magazyn kulinarny
Bobby Flay zaprasza widzów do udziału w przygotowaniu brunchu. W towarzystwie koktajli prowadzący prezentuje swoje ulubione smaki - od słodkich po pikantne.
- 8:55Brunch u Bobby'ego (3/13)
magazyn kulinarny
Bobby Flay zaprasza widzów do udziału w przygotowaniu brunchu. W towarzystwie koktajli prowadzący prezentuje swoje ulubione smaki - od słodkich po pikantne.
- 9:30Sztuka mięsa (4/12)
magazyn kulinarny
Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi 'Karczmę pod Sokołem'. Razem przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek zaprezentuje przepis na babkę ziemniaczaną.
- 10:05Sztuka mięsa (5/12)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację Stół i Wół, która słynie z pysznych burgerów i steków. Wraz z szefem kuchni Maciejem przyrządzi burger po lubelsku. Menadżer wyjaśni, jak przygotowuje się steki.
- 10:40Sztuka mięsa (6/12)
magazyn kulinarny
Tomasz odwiedzi małopolską restaurację Gęś w Dymie, którą prowadzi utalentowany szef kuchni Marcin Pławecki. Razem przygotują gęsie żołądki. Prowadzący zaproponuje też omlet z cielęciną.
- 11:15Sztuka mięsa (7/12)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak odwiedza bistro mięsne w Warszawie, prowadzone przez Jurka Sobieniaka. Według gości podawana jest tu najlepsza kanapka z pastrami. Widzowie przekonają się, jak jest ona przyrządzana.
- 11:50Sztuka mięsa (8/12)
magazyn kulinarny
Tomasz odwiedza w Kamieniu Pomorskim smażalnię i wędzarnię ryb Natalii Zubowicz. Jej lokal słynie z autorskiego przepisu na łososia. Prowadzący uda się na połów ryb. Następnie przyrządzi zapiekankę.
- 12:25Akcja: Restauracja! (4)
reality show
Prowadzący jedzie do Kalifornii. W Costa Mesa odwiedza Filomena's Italian Kitchen and Market. Właścicielką jest Linda. W ciągu 7 lat istnienia restauracji kobieta zainwestowała milion dolarów.
- 13:25Posiekani na słodko (6/13)
reality show
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
- 14:25Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (5/12)
magazyn poradnikowy
Podróbki spożywcze udają oryginał i zachęcają niższą od niego ceną. Zwykle naszpikowane są chemią, wypełniaczami i dziwnymi dodatkami. Katarzyna Bosacka opowiada o oszustwach producentów.
- 15:10Ogniem i patelnią (10)
reality show
Mistrzyni kuchni, Alex Guarnaschelli, staje do kulinarnej rywalizacji z najlepszymi kucharzami z całego kraju, podejmując różnorodne wyzwania i starając się zdobyć uznanie sędziów.
- 16:1010 zadań specjalnych Michela Morana (5/10)
program rozrywkowy
W tym odcinku Michel Moran zmierzy się z zamiłowaniem dzieci do niezdrowego jedzenia. Kucharz będzie próbował oszukać zmysły dziecka uzależnionego od znanych smaków i form niezdrowych przekąsek.
- 16:4510 zadań specjalnych Michela Morana (6/10)
program rozrywkowy
Michel Moran przyrządzi potrawy dedykowane ludziom, którzy skończyli restrykcyjną dietę czy leczenie szpitalne. Kucharz przygotuje zupę jabłkowo-pietruszkową oraz sałatkę z kaszą jaglaną.
- 17:2010 zadań specjalnych Michela Morana (7/10)
program rozrywkowy
Zadaniem Michela jest przygotować posiłek, z którym mógłby wziąć udział w konkursie na najdziwniejsze danie. Kucharz przyrządzi jagnięcinę karmelizowaną na miętowo oraz krem brulee z sera blue.
- 17:55Kobieta na Dzikim Zachodzie (1/13)
magazyn kulinarny
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
- 18:30Kobieta na Dzikim Zachodzie (2/13)
magazyn kulinarny
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
- 19:05Apetyt na miłość (12)
program rozrywkowy
Bartek jest studentem weterynarii i pasjonatem literatury, muzyki i sztuki. Alicja pracuje jako opiekunka do dzieci, interesuje się sportem i dietetyką. Ewa marzy o założeniu własnego domu weselnego.
- 20:05Kuchenne rewolucje (12/15)
program rozrywkowy
Beata prowadziła w Gubinie sklep z ubraniami, ale gdy biznes przestał się opłacać, otworzyła restaurację. Lokal nieźle prosperował, dopóki nie zachorowała Elżbieta, doskonała kucharka i organizatorka.
- 21:10Trafić w ciasto (1/3)
magazyn kulinarny
Uczestnicy muszą jak najdokładniej odwzorować wybrany przedmiot z kategorii warzyw i owoców. Inne osoby mają za zadanie m.in. odróżnić prawdziwą cytrynę od cytrynowego ciasta, udającego ten owoc.
- 22:15Zamiana szefów kuchni (3/6)
program rozrywkowy
Maria Pietruszka prowadzi regionalną Chatę Olimpijczyka. Lokal specjalizuje się w mięsie, zupach i oscypkach. Natomiast Andrzej Gradowski zarządza nowoczesną restauracją Krakowskie Orzo w Zabłociu.
- 23:15Słodki świat Renata (1/8)
magazyn kulinarny
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
- 0:15Posiekani na słodko (13)
reality show
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
- 1:15Akcja: Restauracja! (6/20)
reality show
Robert Irvine i jego zespół pomagają właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmieniają podupadające firmy i dają im szansę na rozwój.
- 2:15Zasadzka w supermarkecie (3/14)
magazyn kulinarny
Czterech szefów kuchni rywalizuje przed sklepem. Ocenią zakupy klientów, negocjują odkupienie produktów i gotują z nich potrawy. Najsłabsi kucharze odpadają, zwycięzca dostaje roczny zapas żywności.
- 3:15Pyszne miejscówki (3/13)
magazyn kulinarny
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
- 4:15Zamiana szefów kuchni (4/6)
program rozrywkowy
Restauracjami zamienią się kolejni kucharze. Grzegorz Firkowski prowadzi Studio Kulinarne we Wrocławiu. Niewielki lokal nie posiada stałego menu ani cen. Szef kuchni dostosowuje się do życzeń gości.
- 5:15Smaczny Zanzibar
reportaż
Zanzibar słynie z owoców morza i przypraw sprowadzonych w XIX wieku przez sułtana Omanu. Prowadząca robi przegląd świeżych ryb, krewetek i homarów, ogląda palmy kokosowe i poznaje bogactwo straganów.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI