Sztuka mięsa (8/12)
magazyn kulinarny Polska 2019
W skrócie: | Tomasz odwiedza w Kamieniu Pomorskim smażalnię i wędzarnię ryb Natalii Zubowicz. Jej lokal słynie z autorskiego przepisu na łososia. Prowadzący uda się na połów ryb. Następnie przyrządzi zapiekankę. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.
Tomasz odwiedza w Kamieniu Pomorskim smażalnię i wędzarnię ryb Natalii Zubowicz. Jej lokal słynie z autorskiego przepisu na wędzonego łososia, który jak się okazuje, zachwyca m.in. prowadzącego. Razem z Natalią uda się on na połów ryb i przygotuje danie łososiem i okoniem. W swojej kuchni gospodarz programu przyrządzi zaś zapiekankę z sandaczem, kiszonym ogórkiem i ziemniakami oraz paprykarz z sałatką z rzepy i rzodkwi.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz