Sztuka mięsa (4/12)
magazyn kulinarny Polska 2019
W skrócie: | Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi 'Karczmę pod Sokołem'. Razem przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek zaprezentuje przepis na babkę ziemniaczaną. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.
W tym odcinku Tomek składa wizytę Łukaszowi Ancypie, swojemu koledze, który na Podlasiu prowadzi popularną "Karczmę pod Sokołem". We dwóch przyrządzą wołową świecę z kumpakiem. Tomek natomiast zaprezentuje własne przepisy na babkę ziemniaczaną w sosie chrzanowym i kluski z wędliną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz