![Food Network](http://media.teleman.pl/logos/m/177.png?v=1635947377)
Food NetworkProgram TV na jutro, Wtorek 2.07.2024
6:00
Z chlebem i oliwą (1/8)magazyn kulinarny
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
6:35
Z chlebem i oliwą (2/8)magazyn kulinarny
Prowadząca szykuje menu piknikowe: półsłodkie bułeczki oraz sałatkę z krewetek z pomarańczą i sezamem.
7:10
Z chlebem i oliwą (3/8)magazyn kulinarny
Prowadząca szykuje potrawy toskańskie: tradycyjny chleb, krem z pomidorów i królika po myśliwsku.
7:45
Symon gotuje w ogrodzie (1/14)magazyn kulinarny
Michael Symon rozpala w ogrodzie grill, aby zachęcić do gotowania kolacji na świeżym powietrzu. Dzieli się wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi przygotowywania potraw w takiej formie.
8:20
Symon gotuje w ogrodzie (2/14)magazyn kulinarny
Michael Symon rozpala w ogrodzie grill, aby zachęcić do gotowania kolacji na świeżym powietrzu. Dzieli się wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi przygotowywania potraw w takiej formie.
8:55
Symon gotuje w ogrodzie (3/14)magazyn kulinarny
Michael Symon przyrządza ulubione żeberka swojego ojca. Przygotowuje grillowaną sałatkę ziemniaczaną. Jego żona Liz szykuje gigantyczne ciasteczka z czekolady, chrupiącego precla i soli morskiej.
9:30
Patenciary (1/8)magazyn kulinarny
Daria Ładocha wraz z córkami przygotowuje dania na imprezę. Piecze kolorową kruchą tartę z warzywami i serwuje czekoladowy deser. Laura i Mania robią makaronowe gniazdka.
10:05
Patenciary (2/8)magazyn kulinarny
Daria, Mania i Laura przygotują efektowne dania na spotkania ze znajomymi. Znajdą się wśród nich m.in. chrupiące spiralki z ziemniaków, warzywne spring rollsy z dipem orzechowym czy sałatka arbuzowa.
10:40
Patenciary (3/8)magazyn kulinarny
Prowadzące zdradzają swoje pomysły na pyszne i szybkie śniadania. Będą to m.in. francuskie ciasteczka cynamonowe, czerwone naleśniki w kształcie serca, jaglanka z owocami i jajeczne chmurki.
11:15
Patenciary (1/8)magazyn kulinarny
Daria Ładocha razem z córkami, Laurą i Manią, podsuną widzom pomysły na słodkie placki z piekarnika ze świeżymi owocami. Oprócz tego pojawią się przepisy na ażurowe naleśniki z kolorową sałatką.
11:50
Patenciary (2/8)magazyn kulinarny
Daria Ładocha pokaże, jak upiec idealny domowy chleb. Zaprezentuje kanapkowy tort przypominający dzieło sztuki. Dla miłośników słodkości przygotuje rwany cynamonowy chleb pieczony w doniczce.
12:25
Akcja: Restauracja! (6/13)reality show
Robert Irvine i jego zespół wykorzystują swoją pomysłowość i zaangażowanie, aby pomóc właścicielom małych firm odmienić ich restauracje i życie.
13:25
Posiekani (2/13)teleturniej kulinarny
W każdym odcinku biorą udział czterej początkujący kucharze. Otrzymują tajemnicze kosze z produktami, które muszą zamienić w niezwykły posiłek. Zwycięzca otrzyma 10 tysięcy dolarów.
14:25
Dieta czy cud? (2/8)magazyn poradnikowy
Tematem wydania są wspomagacze odchudzania. Kinga Zawodnik sprawdzi, czy środki hamujące apetyt, spalacze tłuszczu i preparaty przyspieszające metabolizm działają i są bezpieczne dla zdrowia.
15:10
Wakacyjny turniej wypieków (3/8)teleturniej kulinarny
Jesse Palmer zaprasza dziesięciu najlepszych piekarzy, którzy chcą wykazać się swoimi umiejętnościami kulinarnymi, wykorzystując świeże składniki, atmosferę beztroski i wakacyjny klimat.
16:10
Kuchnia dla odważnych (1/8)magazyn kulinarny
Kucharz Walenty Kania przyrządza hamburgery z mózgiem wieprzowym. Potem częstuje przechodniów byczymi jądrami w sosie owocowym. Na koniec gotuje poczwarki jedwabników.
16:45
Kuchnia dla odważnych (2/8)magazyn kulinarny
Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków.
17:20
Kuchnia dla odważnych (3/8)magazyn kulinarny
Walenty postanawia przygotować gęsie pipki, czyli potrawkę z gęsich żołądków, królicze nerki w kwaśno-pikantnym sosie oraz chrzanicę - gęstą zupę z wołowego ozora z kiełbasą, chrzanem i zakwasem.
17:55
Pichcić z Zoe (1/11)magazyn kulinarny
W Minnesocie nadeszła wiosna. Zoe Francois zamierza uczci ten moment ciastem truskawkowo-rabarbarowym. Wizyta w restauracji inspiruje ją do przyrządzenia angielskiego deseru.
18:30
Pichcić z Zoe (2/11)magazyn kulinarny
Zoë François udowodnia, że przygotowanie deseru idealnego wcale nie musi być trudne. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla fantastycznych dań.
19:00
Apetyt na miłość (2/8)program rozrywkowy
Damian to prawdziwy wirtuoz w kuchni. Justyna postanowi uwieść go swoim zamiłowaniem do... frytek. W nazwach dań Martyny nie zabraknie nawiązań do znanych na całym świecie bajek dla dzieci.
20:05
Kuchenne rewolucje (2/13)program rozrywkowy
Adam otworzył Bufet Country, serwujący hamburgery, żurek, flaki i zupę pomidorową. Jego otwarty 24 godziny na dobę lokal jest omijany przez klientów. Magdy Gessler wie, jak to zmienić.
- 21:10Najlepszy smak w mieście (6/8)
serial dokumentalny
Guy Fieri powierza Noah Cappe zabranie dwóch szefów kuchni do miast, w których jeszcze nie był. Każdy z nich pokazuje swoje ulubione danie z popularnych lokalnych restauracji panelowi ekspertów.
22:15
Mali mistrzowie grilla (2/6)reality show
Do zawodów staje nowe pokolenie ekspertów, a wszyscy mają mniej niż 13 lat. Ośmioro dzieci przez sześć tygodni rywalizuje o tytuł mistrza grillowania. Nagrodą dla zwycięzcy jest 20 000 dolarów.
23:15
Wiejskie włoskie gotowanie (2/8)magazyn kulinarny
Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, w rodzinne strony, by pokazać produkty typowe dla regionu. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, makarony czy wino z lokalnych winnic.
0:15
Posiekani na słodko (2/13)reality show
Cukiernicy przygotowują desery. W pierwszej rundzie indyjski specjał grozi wyrzuceniem szefów kuchni z gry. W drugiej rundzie czeka ich coś podejrzanego, a ostatnia runda przybiera kwaśny obrót.
- 1:15Akcja: Restauracja! (2/4)
reality show
W San Diego od dwudziestu lat istnieje restauracja Incredible Cafe, którą prowadzi Liz. Dwa lata temu w jej sąsiedztwie pojawił się inny lokal. Klienci wybrali niestety nową lokalizację.
2:15
Zasadzka w supermarkecie (2/13)magazyn kulinarny
Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
3:15
Pyszne miejscówki (2/13)magazyn kulinarny
Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
4:15
Dziecięce mistrzostwa wypieków (2/10)teleturniej kulinarny
Valerie Bertinelli i Duff Goldman wystawiają na próbę talenty dwunastu młodych cukierników, rywalizujących o 25 tysięcy dolarów, artykuł w magazynie Food Network i tytuł Mistrza Wypieków.
5:15
Słodki biznes (2/28)serial dokumentalny
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop. Buddy i jego ekipa specjalizują się w wypiekach przygotowywanych na szczególne okazje.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI