Food NetworkProgram TV na Niedziela 5.05.2024
- 6:00Patenciary (7/8)
magazyn kulinarny
Daria Ładocha i jej córki zaskoczą niebanalnymi przepisami. Nie zabraknie śniadaniowych inspiracji, pomysłów na kolorowe bułeczki i domowe pieczywo. Zachwycą kanapkowe zwierzaki i kurczaki z jajek.
- 6:30Patenciary (8)
magazyn kulinarny
Daria Ładocha i jej córki zaskoczą niebanalnymi przepisami. Nie zabraknie śniadaniowych inspiracji, pomysłów na kolorowe bułeczki i domowe pieczywo. Zachwycą kanapkowe zwierzaki i kurczaki z jajek.
- 7:05Molly gotuje na farmie (7/13)
magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
- 7:35Molly gotuje na farmie (9/13)
magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
- 8:10Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (1/13)
magazyn poradnikowy
Producenci wmawiają, że preparaty multiwitaminowe to lekarstwo na przesilenie wiosenne. Kasia zdradza, ile w tym prawdy. W drugiej części programu radzi, czym należy się kierować, wybierając mop.
- 8:55Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (3/13)
magazyn poradnikowy
Co trzeci Polak raz w tygodniu żywi się jedzeniem z proszku. Atrakcyjne opakowania kryją szkodliwe substancje, które niszczą wątrobę, żołądek i nerki. Prowadząca odwiedza producenta maltodekstryny.
- 9:40Symon gotuje w domu (4/13)
magazyn kulinarny
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
- 10:10Symon gotuje w domu (5/13)
magazyn kulinarny
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
- 10:45Co nas truje (6/12)
program rozrywkowy
Środki piorące kojarzą nam się z czystością i nic w tym dziwnego. W tym odcinku Katarzyna Bosacka obnaża o nich brudną prawdę. Okazuje się, że popularne proszki mogą powodować liczne schorzenia.
- 11:30Z gruntu zdrowo (5/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Mueller rozmawia z Mariuszem, posiadającym sad nieopodal Grójca, i pozna sekrety uprawy jabłek. Przygotuje z tego owocu mus z kulkami mocy. W swojej kuchni prezentuje, jak zrobić rogale.
- 12:00Z gruntu zdrowo (6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Müller tym razem zgłębi tajemnice, jakie skrywa popularna marchewka. Prowadzący m.in. porozmawia z Bogusławem, uprawiającym marchew w Umiastowie niedaleko Ożarowa Mazowieckiego.
- 12:35Z gruntu zdrowo (1/6)
magazyn poradnikowy
Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
- 13:05Z gruntu zdrowo (2/6)
magazyn poradnikowy
W poszukiwaniu najlepszych pomidorów Tadeusz jedzie do Jastrzębników niedaleko Kalisza. Gotuje polski chłodnik z pomidorów i dzieli się z widzami przepisem na keczup słodzony jabłkiem.
- 13:40Z gruntu zdrowo (3/6)
magazyn poradnikowy
W Woli Batorskiej Lucyna i Marek Gawłowie prowadzą ekologiczne gospodarstwo Słoneczna Zagroda. Tadeusz Muller przygląda się ich uprawie cebuli i rozmawia o tym popularnym warzywie.
- 14:10Z gruntu zdrowo (4/6)
magazyn poradnikowy
Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
- 14:40Rodzinne przepisy Joanny (5/6)
magazyn kulinarny
Joanna Gaines zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni i poznawania nowych potraw. Tym razem prezentuje przepisy m.in. na ciasteczka z masłem brzoskwiniowym, kawior teksański i huevos rancheros.
- 15:10Rodzinne przepisy Joanny (6)
magazyn kulinarny
Joanna Gaines zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni i poznawania nowych potraw. Tym razem prezentuje przepisy m.in. na ciasteczka z masłem brzoskwiniowym, kawior teksański i huevos rancheros.
- 15:4510 zadań specjalnych Michela Morana (8/10)
program rozrywkowy
Micheal Moran zaproponuje dania doskonałe przy ograniczonym budżecie. Przyrządzi zupę ziemniaczano-porową i skrzydełka kurczaka w sosie własnym z warzywami. Gościem odcinka będzie Regina Krasnowska.
- 16:20Molly gotuje na farmie (7/13)
magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
- 16:50Molly gotuje na farmie (9/13)
magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
- 17:20Co nas truje (6/12)
program rozrywkowy
Środki piorące kojarzą nam się z czystością i nic w tym dziwnego. W tym odcinku Katarzyna Bosacka obnaża o nich brudną prawdę. Okazuje się, że popularne proszki mogą powodować liczne schorzenia.
- 18:00Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (1/13)
magazyn poradnikowy
Producenci wmawiają, że preparaty multiwitaminowe to lekarstwo na przesilenie wiosenne. Kasia zdradza, ile w tym prawdy. W drugiej części programu radzi, czym należy się kierować, wybierając mop.
- 18:45Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (3/13)
magazyn poradnikowy
Co trzeci Polak raz w tygodniu żywi się jedzeniem z proszku. Atrakcyjne opakowania kryją szkodliwe substancje, które niszczą wątrobę, żołądek i nerki. Prowadząca odwiedza producenta maltodekstryny.
- 19:30Z gruntu zdrowo (4/6)
magazyn poradnikowy
Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
- 20:00Kuchnia jak u mamy (26/30)
magazyn kulinarny
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
- 20:35Gorrrąca kuchnia Franco (1/6)
magazyn kulinarny
Franco Noriega odtworzy danie, które sprawiło, że zakochał się w Nowym Jorku - stek z chimichurri. Następnie przypomni sobie włoską kuchnię babci. Zaserwuje pizzę prosciutto.
- 21:05Gorrrąca kuchnia Franco (2/6)
magazyn kulinarny
Franco odtwarza ulubione dania swojej włoskiej babci. Serwuje pizzę prosciutto, rigatoni bolognese i nadziewaną cukinię z cytrynowym aioli. Na deser proponuje własną wersję tiramisu.
- 21:40Symon gotuje w domu (4/13)
magazyn kulinarny
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
- 22:10Symon gotuje w domu (5/13)
magazyn kulinarny
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
- 22:45Wiosenny turniej wypieków (4/9)
reality show
Clinton Kelly zaprasza utalentowanych piekarzy do kulinarnej rywalizacji o 25 tys. dol. i tytuł mistrza. Zawodnicy muszą stworzyć wiosenne desery, udowadniając swoje umiejętności oraz wyczucie smaku.
- 23:40Budżetowe wyzwanie (6)
reality show
Trójka kucharzy amatorów ma za zadanie przygotowanie posiłku, który miałby być pyszny, tani i pełen wartości odżywczych. Przed nimi dwie rundy, w trakcie których muszą wykazać się umiejętnościami.
- 0:40Ogniem i patelnią (10)
reality show
Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania szefowej kuchni, Alex Guarnaschelli. W każdym odcinku słynna mistrzyni stawia czoła trójce kucharzy w dwóch rundach.
- 1:40Słodka obsesja (6/7)
serial dokumentalny
Szóstka utalentowanych piekarzy amatorów rusza w drogę, by zgłosić swoje najlepsze desery w konkursach w całej Ameryce.
- 2:35Zasadzka w supermarkecie (18/20)
magazyn kulinarny
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
- 3:20Kobieta na Dzikim Zachodzie (5/13)
magazyn kulinarny
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
- 3:45Budżetowe wyzwanie (6)
reality show
Trójka kucharzy amatorów ma za zadanie przygotowanie posiłku, który miałby być pyszny, tani i pełen wartości odżywczych. Przed nimi dwie rundy, w trakcie których muszą wykazać się umiejętnościami.
- 4:35Dieta czy cud? (2/8)
magazyn poradnikowy
Tematem wydania są wspomagacze odchudzania. Kinga Zawodnik sprawdzi, czy środki hamujące apetyt, spalacze tłuszczu i preparaty przyspieszające metabolizm działają i są bezpieczne dla zdrowia.
- 5:10Człowiek kontra jedzenie (11/32)
magazyn kulinarny
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
- 5:35Człowiek kontra jedzenie (12/32)
magazyn kulinarny
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI