W kotle historii: Odsiecz Wiedeńska. Historia i kulinaria
magazyn kulinarny Polska 2020-2024
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 3 grudnia za 11 dni |
8:45 | TVP Historia 2 |
Opis
Wraz z Łukaszem Modelskim widzowie przeniosą się w przeszłość, by poznać kulinarne smaki dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej ważnej historycznie dacie. Prowadzący, historyk sztuki i kultury średniowiecza, przedstawi ciekawe przepisy, po które sięgał m.in. kucharz króla Stanisława Augusta Poniatowskiego czy mistrzowie w Wersalu. Nie zabraknie też receptur z kuchni polowych z czasów bitwy warszawskiej.
Prowadzący zaprezentuje widzom dwa przepisy. Pierwszy z nich będzie na potrawkę, a drugi na karpia z grzankami i masłem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Łukasz Modelski gospodarz
Zobacz także
- W kotle historii: Grunwald. Kuchnia polska i... angielska - magazyn kulinarny - poniedziałek, 2 grudnia 16:25
- W kotle historii: 25 grudnia 1025. Koronacja Mieszka II. Kuchnia cesarsko-królewska - magazyn kulinarny - środa, 4 grudnia 8:40