Smaki świata po polsku 2: Francja (19)
W skrócie: | We Francji można skosztować pysznych wiejskich dań, np. wołowiny po burgundzku czy koguta w winie. Jednocześnie królują trufle, żabie udka i ślimaki. Ola i Robert wejdą do krainy wykwintnych smaków. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 6 października za 13 dni |
6:50 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Ola Nguyen i Robert El Gendy odkrywają kuchnię mniejszości narodowych i etnicznych zamieszkujących Polskę. Zapraszają widzów na wyprawę pełną smaków i interesujących zwyczajów. Nie zabraknie ciekawych przepisów idealnych do wykorzystania we własnym domu. W poszczególnych odcinkach pojawią się pełne pasji osoby, które opowiedzą o tradycyjnych dla swojego narodu potrawach.
Światowa kuchnia wiele zawdzięcza Francuzom. To właśnie w ich kraju obmyślono najprzydatniejsze metody i techniki gotowania. Francja zaskakuje różnorodnością. Można w jej granicach skosztować wspaniałych wiejskich dań np. wołowiny po burgundzku czy koguta w winie. Jednocześnie jednak królują tu eleganckie dania, a wśród nich m.in. trufle, żabie udka i ślimaki. Ola Nguyen i Robert El Gendy wejdą do krainy wykwintnych francuskich smaków. Będą mieli też okazję spróbować wyśmienitego croissanta z niezwykłym serem pleśniowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ola Nguyen gospodarz
- Robert El Gendy gospodarz
Zobacz także
- M jak mięso 3: Francja (1) - serial dokumentalny - wtorek, 24 września 12:50 i 1 późniejsza emisja
- Taaaki karp! 3: Francja (2) - serial dokumentalny - piątek, 27 września 8:15
- Smaki świata po polsku 2: Portugalia (17) - magazyn kulinarny - sobota, 28 września 6:45
- Smaki świata po polsku 2: Węgrzy (18) - magazyn kulinarny - niedziela, 29 września 6:45 i 1 późniejsza emisja
- Łowcy staroci 11: Francja - serial dokumentalny - noc niedz./pon., 29 na 30 września 5:00 i 1 późniejsza emisja
- Apetyczna historia serów: Francja (2) - serial dokumentalny - niedziela, 6 października 16:00 i 1 późniejsza emisja